15.9 C
Castelldefels
domingo, abril 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Què pensen els joves sobre el feminisme? «Algunes persones ho han portat massa lluny»

Què pensen els joves

Què pensen els joves A les portes del 8-M, el dia de la dona treballadora, el No ho sé d’Anna Vallhonesta ha volgut posar el focus en unes xifres que ja fa temps que ens criden l’atenció i que fa un parell de setmanes es repetien en una enquesta del CEO. 

Són dades com aquesta: que el 54% dels homes d’entre 16 i 24 anys pensen que el feminisme ha anat massa lluny o que 6 de cada 10 tenen la percepció que les dones posen denúncies falses (quan recordem que segons dades de la Fiscalia no arriben ni al 0,01% del total que es presenten).Llegeix també

Un de cada tres catalans creu que el feminisme ha anat massa lluny, segons el CEO

ADRIÀ SANTASUSAGNA

Horizontal

Evidentment, això són les xifres, les que surten de l’enquesta del CEO i d’altres estudis que s’han fet, però el programa volia sentir la veu d’aquesta majoria de nois que pensen això. Per això, Bernat González i Mireia Ardèvol han treballat a quatre mans per parlar amb ells. Tot plegat per saber si realment aquest pensament està tan estès i, en cas que sigui així, com ho justifiquen. 

Què pensen els joves

Han anat pels voltants de plaça Espanya de Barcelona i han parlat amb uns 30 joves, tant nois com noies. La gran majoria d’ells tenen les edats de l’informe del CEO, o sigui, entre 16 i 24 anys. I ja amb el primer grup de quatre noies amb les quals han parlat, d’uns 17 anys, ja han dit que el feminisme ha anat massa lluny.

Joves amb telèfons mòbils
Un de cada tres catalans creu que el feminisme ha anat massa lluny, segons el CEO. Freepik

Per tant, la petita mostra que han trobat va en la mateixa línia que els resultats del CEO. Aproximadament, de la trentena de persones consultades, només 6 o 7 han defensat el feminisme, tant nois com noies.

I sí que han sortit amb la sensació que hi havia molt noi jove masclista o, si més no, amb alguns dubtes al voltant del feminisme. A més a més, ho expliquen amb molta naturalitat i convenciment.

El feminisme ha anat massa lluny, també segons les noies

Com dèiem, el programa ha parlat amb nois i noies d’entre 16 i 24 anys. A la pregunta de si creien que el feminisme ha anat massa lluny, han estat clars. «L’objectiu del feminisme és arribar a una igualtat de condicions, no a posar-se per damunt de l’home«, diu una de les entrevistades. I una altra considera que «algunes persones ho han portat massa lluny».

Què pensen els joves

Un jove, en aquest cas un noi, considera que «està arribat a un extrem», i un altre dels entrevistats creu que s’ha anat d’un extrem «molt dolent, que era un masclisme al 100% a un feminisme que per qualsevol cosa hi ha un problema».

L’objectiu del feminisme és arribar a una igualtat de condicions, no a posar-se per damunt de l’home

Jove entrevistada

Algunes persones ho han portat massa lluny

Jove entrevistada

persones passejant per passeig de gracia barcelona
Els joves entrevistats creuen que el feminisme ha de buscar la igualtat entre homes i dones, però que això s’ha superat. ACN

«No estic molt d’acord amb alguns punts de la llei del «només sí és sí». En comptes d’haver-hi una igualtat, igual s’està sobrevalorant la idea del feminisme i menysvalorant l’home«, defensa una altra. 

Què pensen els joves

I un altre dels qüestionats posa en dubte la bretxa salarial entre homes i dones. «Cadascú cobra el que es guanya treballant, no perquè sigui noi o noia», argumenta.

Igual s’està sobrevalorant la idea del feminisme i menysvalorant l’home

Jove entrevistada

Cadascú cobra el que es guanya treballant, no perquè sigui noi o noia

Jove entrevistat

Tenen molt clar que el feminisme ha de buscar la igualtat entre homes i dones, però creuen que això s’ha superat i que ara tot són problemes i que tot el que fan ells està malament. Pensen que d’alguna manera el feminisme ha travessat una línia i s’ha imposat per sobre dels homes.

Ho exemplifiquen amb si han de deixar passar primer les dones a la porta o situacions com la reserva de places per a dones en oposicions, les beques per als estudis o les condemnes per violència masclista. «Avui dia no hi ha igualtat entre homes i dones», insisteix un jove.

Avui dia no hi ha igualtat entre homes i dones

Jove entrevistat

Horizontal
Una noia a la capçalera de la manifestació del 8-M a Barcelona, l’any passat. Miquel Vera / ACN

Creuen que hi ha denúncies falses?

Què pensen els joves

Als resultats del CEO també hi sortia que 6 de cada 10 nois creuen que hi ha dones que posen denúncies falses per fer mal o per obtenir beneficis econòmics. Però només 8 de cada 1.000 denúncies per violència masclista són falses, un 0,0084%, segons dades del 2022 de la Fiscalia General de l’Estat Espanyol.

Malgrat això, alguns dels entrevistats creuen que passa més. «N’hi ha que a la mínima et denuncien i s’estan aprofitant d’algunes lleis. I això és dolent, perquè si passa alguna cosa de veritat, no s’ho creuran», diu un dels consultats. «Suposo que sempre n’hi ha hagut, però com que ara la llei empara més a les dones, algunes se’n deuen pujar al carro», explica un altre.

N’hi ha que a la mínima et denuncien i s’estan aprofitant d’algunes lleis

Jove entrevistat

Suposo que sempre n’hi ha hagut, però com que ara la llei empara més a les dones, algunes se’n deuen pujar al carro

Jove entrevistat

MIREIA ARDÈVOL, BERNAT GONZÁLEZ RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights