14.6 C
Castelldefels
lunes, abril 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Aquest és l’esmorzar perfecte segons Harvard, que inclou un superaliment d’allò més quotidià

Aquest és l’esmorzar

Aquest és l’esmorzar. La doctora Monique Tello, directora d’investigació i instrucció clínica de la Facultat de Medicina de Harvard, té força clar com ha de ser l’esmorzar perfecte, i no passa per un bol de llet amb cereals o unes torrades de pa blanc, que no són més que carbohidrats processats que acabaran per convertir-se en sucre i en greix, igual que unes postres.

L’experta també desaconsella els embotits, perquè la sal que contenen provocarà retenció de líquid i un augment de la pressió arterial, que eleva el risc d’ictus i d’infart. Si tampoc recomana la rebosteria, el suc de fruita i la llet amb cacau soluble edulcorat, aleshores, què hem d’esmorzar? Un article de Tello ho explica, i l’esmorzar ideal es fa amb ingredients que podem trobar a qualsevol supermercat, incloent-hi un superaliment que hauríem de menjar cada dia.

Fruits secs.
Fruita seca. CC0

Aquest és l’esmorzar

Hem d’esmorzar just en llevar-nos al matí?

Abans de plantejar-nos a quina hora esmorzem, la doctora dona unes indicacions sobre l’hora que hauríem d’anar a dormir. De fet, no dona una hora concreta, però sí que adverteix que caldria deixar de menjar unes tres hores abans d’anar a dormir, i no tornar a menjar fins passades 16 hores (a partir de les 9 del matí), amb l’única excepció de líquids (infusions, brou…).

Amb això aconseguirem un dejuni nocturn que, segons Tello, és molt profitós per a la salut metabòlica i per al control del pes. Això significa que els tres àpats es concentraran en una franja de vuit hores, i haurien d’incloure molta fruita i verdura, proteïna magra, greixos saludables, llegums i gra integral.

L'esmorzar ha de ser energètic, però saludable.
L’esmorzar ha de ser energètic, però saludable. CC0

L’esmorzar, l’àpat principal del dia

La investigadora de Harvard proposa un esmorzar que inclogui tres ingredients principals. 

Les fruites del bosc, el mango i la pinya són els més fàcils de trobar en format congelat.

Aquest és l’esmorzar

Fruita congelada

La doctora recomana que sigui fruita congelada perquè sempre es congela en el seu punt òptim de qualitat, vitamines i maduració. Així ens assegurarem que, en descongelar-se, estarà perfecta. Això, o seleccionar molt bé la fruita per tenir sempre la millor experiència alimentària i nutricional. 
​Tello suggereix comprar bosses grans de fruita variada congelada perquè et surti més bé de preu i no se’t faci malbé. Les pots trobar a les botigues de congelats més conegudes.

Les nous són una de les millors opcions en l'esmorzar.

Fruita seca

La fruita seca és el superaliment que no hauria de faltar mai a la teva dieta matinal. Com a alternativa, pots optar per llavors grans que t’agradin. Són una font de greixos saludables, antioxidants, vitamines i minerals, proteïnes i fibra que et proporcionarà la base imprescindible per emprendre el nou dia amb la vitalitat que necessites. 

Si afegeixes iogurt a la fruita i a les llavors, ho faràs més passable i més nutritiu.

El iogurt que més t’agradi

Per amalgamar-ho tot, Monique Tello aconsella afegir-hi la varietat de iogurt que més t’agradi, però, si pot ser, que sigui natural i sense sucre.

A l’article on recomana el millor esmorzar, la doctora hi afegeix una foto del seu. 

L'esmorzar de la doctora.
L’esmorzar de la doctora. Monique Tello

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Más consejos

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights