17.7 C
Castelldefels
miércoles, mayo 1, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El val escolar s’estén als alumnes d’ESO i serà de 70 euros

El val escolar

El val escolar s’estendrà als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) el curs que ve. Aquest curs només se n’han beneficiat les famílies dels alumnes de primària.

El valor, això sí, serà una mica més baix per a tothom: de 70 euros, en comptes dels 100 actuals.

El val escolar

És un dels anuncis que té previst fer el president Pere Aragonès en el Debat de Política General, que arrenca aquest dimarts al Parlament.

Els vals seran per a tots els estudiants de primària o secundària, en centres públics o concertats, inclosos els d’educació especial. Com ha passat ara, és una ajuda universal que ha de rebre tothom al marge de la renda de cada llar.

D’aquesta manera, segons dades del govern, als 460.000 alumnes de primària que l’han rebut aquest any s’hi sumaran els 330.000 alumnes de secundària. Uns 790.000 alumnes en total. Això suposarà una despesa d’uns 55 milions d’euros.

A més, de cara al curs que ve, les famílies podran decidir gastar el val escolar per la compra de material a les botigues acreditades o fer-ho a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes.

Amb això, es vol donar resposta als dubtes generats enguany en algunes escoles públiques, perquè la majoria ja donen el material durant el curs. Sovint, és material socialitzat, que fa servir tothom, i que es compra amb la quota anual de les famílies. Per això, algunes AFA havien reclamat que els xecs es transformessin en finançament «adequat i directe» per als centres públics.

El val escolar
 

Els vals d’aquest curs encara es poden gastar

Els vals per als alumnes de Primària d’aquest curs, dos vals de 50 euros cadascun, encara es poden gastar. Hi ha temps fins al 30 de novembre del 2023. Prèviament, cal activar-los al web valescolar.cat.

Segons el govern, fins ara s’han gastat el 76% dels xecs.

L’ajut es pot destinar a l’adquisició de llibres, diccionaris, papereria, material d’escriptura, calculadores, motxilles o jocs educatius.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights