11.6 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Cuinar quinoa al microones

Cuinar quinoa

Cuinar quinoa. La quinoa es pot cuinar fàcilment al microones, igual que l’arròs cuit o blanc,
en pocs minuts. A més aconseguirem que quedi cuita amb el gra solt i
lleugerament ferm, per muntar, per exemple, una nutritiva i saludable
amanida de quinoa. Molts especialistes en cuina donen per adequada la
proporció duna mesura de quinoa i el doble d’aigua. Altres receptes redueixen
considerablement el volum d’aigua; cada microones és un món, per la qual
cosa potser la primera vegada no tinguem tanta sort i potser haguem de fer
ajustaments en funció de l’aparell, l’utensili que fem servir o, fins i tot, la
marca de quinoa.

Ingredients per a 2 persones
Quinoa (1/2 tassa) 90 gr
Aigua (3/4 tassa) 175 ml
Sal


Com fer quinoa a microones
No cal deixar a remull la quinoa, o no quedarà bé. Però sí que s’haurà de
rentar diverses vegades si així ho indica el fabricant –cada vegada més
marques distribueixen quinoa ja rentada i no cal–. Si és el cas, esbandir amb
aigua freda, escorrent-la sobre un colador, fins que l’aigua deixi de sortir
tèrbola.
Col·locar la quinoa al recipient, afegir l’aigua indicada i una mica de sal
(opcional), barrejar una mica per enfonsar els grans que quedin flotant i
tancar amb la tapa corresponent, un plat gran refractari o amb plàstic film.
Programar 10 minuts a 750-800W (segons la potència disponible al microones).
Passat aquest temps, esperar dos minuts, obrir amb compte i comprovar si el
gra és cuit. Ha de quedar lleugerament ferma, però no cru, com a cuscús.
Passar a un altre recipient per servir o desar.
En cas que seguís una mica crua, tornar a tapar i programar un minut més.
Es recomana amanir o amanir quan encara és calent.
Amb què acompanyar la quinoa al microones
La quinoa cuita és una guarnició versàtil que podem fer servir com si fos arròs
blanc o cuscús, acompanyant des de peixos a la planxa o cuinats al forn a pits
de pollastre, tofu saltat, llegums o uns ous remenats. També és un bon
complement molt nutritiu per enriquir amanides.
Es pot conservar a la nevera, en un recipient hermètic, un màxim de tres dies.

Recepta i foto: Liliana Fuchs – DaP

  1. Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
    Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights