15.6 C
Castelldefels
sábado, abril 27, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Calendari electoral del 23-J: les dates clau de les primeres eleccions espanyoles a l’estiu

Calendari electoral del 23-J

Calendari electoral del 23-J. El compte enrere per a les eleccions espanyoles ja s’ha activat. El BOE ha publicat aquest dimarts al matí el decret de convocatòria per al 23 de juliol després que Pedro Sánchez anunciés per sorpresa l’avançament electoral. Seran les primeres eleccions en democràcia que cauran en ple estiu.

La campanya començarà oficialment el 7 de juliol, però la precampanya ja està en marxa. Falten, doncs, menys de dos mesos per tornar a les urnes, que és el temps mínim que marca la llei electoral espanyola per convocar eleccions.

El BOE publica el decret de convocatòria

El calendari electoral de vuit setmanes va començar aquest mateix dilluns. Després de l’anunci sorpresa de Sánchez, a la tarda es va fer un Consell de Ministres extraordinari per dissoldre les Corts (Congrés i Senat) i aprovar la convocatòria de les eleccions. Aquest dimarts el BOE ha publicat el decret i ja es pot demanar el vot per correu.

La següent data clau al calendari serà deu dies després, el 9 de juny. És el temps que tenen els partits per comunicar les coalicions i això obliga a accelerar la negociació entre Sumar i Podem si volen concórrer el 23 de juliol. Així ho estableix l’article 44 de Loreg.

Avui ja es pot demanar el vot per correu a les eleccions espanyoles: així el pots sol·licitar

MARC LLOVERAS

Horizontal

El 19 de juny és el termini màxim per tancar les llistes, que es publicaran provisionalment dos dies després, el 21 de juny, i de manera definitiva el 27 de juny.

Quan comença la campanya electoral?

La campanya electoral començarà oficialment la mitjanit del 6 al 7 de juliol, per Sant Fermí, i durarà fins al divendres 21 de juliol. Ara bé, tot apunta que la cursa electoral no s’aturarà ni un moment des d’ara i fins a finals de juliol. 

La data límit per constituir el Congrés i el Senat és el 17 d’agost, 25 dies després de les eleccions. Una de les conseqüències principals és que la legislatura acaba aquest dimarts i hi ha una seixantena de lleis que queden aturades. També hi ha decrets que no queda clar si s’acabaran aplicant, perquè el Congrés queda sota mínims.

Calendari electoral del 23-J

Pedro Sánchez convoca eleccions espanyoles per al diumenge 23 de juliol, en ple estiu

Eleccions Municipals 2023, en directe | Últimes reaccions a l’anunci de Pedro Sánchez

Horizontal
El 23 de juliol del 2023 tornarà a haver-hi eleccions. Raúl Caro / EFE

ORIOL PETIT

Pedro Sánchez ha sorprès tothom avançant les eleccions espanyoles al 23 de juliol. Després dels mals resultats del PSOE aquest 28-M, el president espanyol creu que «el millor és que els espanyols prenguin la paraula i es pronunciïn sense demora per definir el futur polític del país», i per això ha convocat eleccions per a d’aquí menys de dos mesos.

Unes eleccions que cauran en ple estiu, el diumenge 23 de juliol. Més enllà de les lectures i reaccions polítiques després del cop d’efecte de Pedro Sánchez, molts ciutadans es plantegen també com compaginaran la cita amb les urnes i les vacances

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights