17.7 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Els metges d’atenció primària que acceptin més pacients podran cobrar un plus

Els metges d’atenció primària

Els metges datenció primària de Catalunya cobraran un complement d’entre 5.700 i 19.000 euros bruts anuals si accepten atendre més pacients.

És un acord a què han arribat el Departament de Salut i el sindicat Metges de Catalunya en la segona reunió de la taula bilateral creada per posar fi a la vaga de facultatius del mes de gener passat.

En la primera reunió bilateral, es va pactar un increment del preu de l’hora de guàrdia dels metges residents del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT). En la segona, s’ha acordat que els professionals que voluntàriament acceptin un increment del seu contingent de pacients, que actualment és de 1.500 de mitjana per cada facultatiu, cobraran un plus.

Aquells que acceptin un 10% més de pacients rebran un complement de 5.700 euros bruts anuals. La quantitat pot pujar fins als 19.000 euros si l’increment arriba a un 33% de pacients més

Els metges d’atenció primària

Metges de Catalunya reconeix que la solució «no és la idònia» ni és «sostenible a llarg termini» perquè comporta més càrrega de treball per als facultatius. Però assegura que «garanteix un reconeixement retributiu per al personal facultatiu dels centres d’atenció primària» mentre no es duen a terme «mesures estructurals que permetin atraure i retenir professionals».

Una sanitària al CAP Can Bou de Castelldefels
Una sanitària al CAP Can Bou de Castelldefels (ACN / Laura Fíguls)

Cinc trams retributius

El complement preveu cinc trams retributius possibles: un 10%, un 15%, un 20%, un 25% o un 33% més de pacients. Cada tram té un complement econòmic i un augment proporcional de la jornada de treball.

Els metges d’atenció primària

Metges de Catalunya ha explicat que l’acord preveu que tots els professionals amb un augment de pacients rebin, com a mínim, el complement previst per al tram del 10%, encara que no arribin a aquest percentatge.

A més, els professionals que superin el llindar d’un tram, passaran a cobrar automàticament el complement previst per al següent tram.

Fins ara, els metges que acceptaven incrementar la quantitat de pacients assignats només percebien el complement si assumien, com a mínim, un 10% d’usuaris nous. Els increments inferiors quedaven sense plus.

Els metges d’atenció primària

Una treballadora sanitària del CAP Masdevall de Figueres (Europa Press / Glòria Sánchez)


Millora del preu de l’hora de guàrdia per als residents de l’ICS

La segona reunió de la mesa bilateral també ha abordat altres qüestions, com l’extensió de la millora del preu de l’hora de guàrdia per als residents i adjunts de l’Institut Català de la Salut (ICS).

A més, Metges de Catalunya ha instat la conselleria a fer arribar aquesta millora retributiva als centres sanitaris amb conveni col·lectiu propi, om l’Hospital de Sant Pau o l’Hospital Clínic.

La pròxima reunió de la mesa entre Salut i Metges de Catalunya serà el 31 de març.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights