13.7 C
Castelldefels
lunes, abril 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Mongetes de Tolosa
El clàssic plat de cullera de la gastronomia basca

Mongetes de Tolosa

Ingredients per a 8 comensals
• Un quilo de mongetes negres de Tolosa o de Gernika
• Cinc litres d’aigua
• Botifarra de ceba
• Xoriç orejat
• Papada de porc 150 gr
• Sal gruixuda
• Piparra o bitxo en vinagre
• Pastanaga (opcional)
• Pebrot verd italià (opcional)
• Ceba (opcional)
• Col (opcional 200 gr.

Mongetes de Tolosa
Com fer Mongetes de Tolosa amb els seus sagraments
Rentem bé les mongetes i les escorrem abocant-les a la cassola. Són tan fines
i tan fresques que aquestes mongetes no necessiten estar a remull la vigília
com altres llegums. Posem en una cassola àmplia el quilo de mongetes i les
cobrim amb cinc litres d’aigua de l’aixeta.
Mantenim el foc fort fins que comencin a bullir.
Quan l’aigua comenci a bullir a borbolls, abaixem el foc i les deixem coure al
mínim durant 3 hores i mitja sense afegir sal ni remoure la cassola o les
mongetes se’ns trencaran. Si volem, podeu afegir un rajolí d’oli d’oliva verge
extra.
Cada cert temps, agafem les nanses de la cassola i fem uns meneos com quan
es mou un arròs a la paella, girant un parell de voltes, sense ficar cap
instrument a la cassola ja que la pell d’aquestes mongetes és molt fina. Afegir
més verdures -pebrot, pastanaga, ceba- per engreixar el brou, no cal, ja que
una llarga cocció tranquil·la, és suficient per anar espessint el brou de les
mongetes de forma natural.
Transcorregudes tres hores i mitja, provem a veure si estan ben tendres, i
assaonem lleugerament amb un bon pessic de sal. Deixem reposar uns minuts
abans de dinar perquè les mongetes s’assenten.

Mongetes de Tolosa
Mentre s’estaven cuinant les mongetes posem en una cassola a part una
botifarra de ceba i un parell de xoriços orejats i, al gust de qui cuini, afegir
també un bon tros de papada de porc.
Els embotits es couen durant una hora i es trossegen després, servint-se a
part, quan estiguin llestes les mongetes, al gust de cada comensal.
També hi podem afegir una mica de col picada i cuita.
El que sí que és imprescindible és comptar amb algunes piparres que ajuden
acompanyant aquest plat.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra mas noticias: La Prensa

MAS RECETAS

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights