Peres al vapor amb granissat de menta
La pera és una fruita rica en fibra, vitamines (destaquen l’àcid fòlic i B2) i minerals com el potassi. També és diürètica, per això el seu consum és molt recomanable en casos d’hipertensió arterial o retenció de líquids.
Les peres al vapor amb granissat de menta, pot ser un postra original a part de ser saludable.
Ingredients
6 peres
½ litre d’aigua
90 grams de sucre
Unes branques de menta
Canyella i clau.
Així ho cuinem
Comencem elaborant un suau almívar, posant l’aigua amb el sucre en un cassó a foc mitjà.
Quan arribi a ebullició, retirem i deixem que es quedi tebi.
Introduïm llavors les branquetes de menta ben netes en aquest almívar. Passem el conjunt per la batedora.
Fiquem la barreja resultant al congelador i ho deixem fins que es solidifiqui completament.
Ara elaborem les peres: per això, col·loquem al foc una olla de cocció al vapor amb una mica d’aigua. Afegim a l’aigua clau al gust i una branqueta de canyella. Pelem les peres i els hi tallem la part superior. Posem les peres al recipient de dalt i ho cuinem al vapor.
Traiem de la nevera el granissat i el triturem amb un picagel.
Buidem l’interior de les peres i ho farcim amb aquest granissat.
Presentació
Conservarem la part de dalt de les peres i taparem després la fruita farcida. Tallem la base de la pera i així aquesta podrà quedar dreta. D’aquesta manera tindrem una presentació espectacular.