14.9 C
Castelldefels
sábado, febrero 4, 2023
spot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La Prensa Magazine número 249. Dedicada a Cuina al vapor

La Prensa Magazine número 249.

La Prensa Magazine número 249. Aquest mes les receptes de cuina al vapor ens van molt bé després dels dies de festa

Cuinar al vapor. D’origen oriental, la cuina al vapor permet preparar els aliments conservant-ne de la millor manera possible les característiques nutricionals. Es tracta, de cuinar els aliments en un colador o cistell amb orificis, exposant-los al vapor de l’aigua o del brou continguts en una olla que es troba per sota. Així, l’aliment es cou absorbint la humitat del líquid, però sense perdre a l’aigua part del sabor o els nutrients.

I té els seus avantatges: és cuina dietètica, ja que es fan servir molt poques matèries grasses. És sana, perquè les vitamines i els minerals es conserven gràcies a la cocció a baixa temperatura. Té un perfum intens, ja que s’impregna delicadament de les olors de les herbes i espècies que utilitzem a la cocció.

Es tracta d’una cuina fàcil on podem cuinar molts aliments: totes les verdures i els peixos, el pollastre, les carns blanques en general, les cremes, alguns tipus de pasta, fins i tot el pa. També és un bon mètode per escalfar el menjar sense riscos que es cremi. En canvi, les receptes que requereixin un resultat cruixent no són idònies per a la cocció al vapor (receptes amb massa trencada, pasta de full, etc.).

Perquè la cocció al vapor sigui adequada, és important la quantitat de líquid que es fa servir. L’aigua o el brou mai no ha de tocar l’aliment, però ha de ser suficient perquè no s’evapori del tot abans que estiguin cuits. És millor tapar l’olla per contenir la dispersió del vapor.

Per donar perfum i sabor als aliments que estem cuinant podem aromatitzar l’aigua abans de portar-la a ebullició, afegint espècies i herbes aromàtiques

En el cas de les verdures, és aconsellable no salar-les prèviament, ja que així perdrien el color durant la cocció.

Els temps de cocció varien segons l’aliment, la consistència i la mida; en general, les verdures es couen en uns 15 minuts.

És el moment de posar-nos a practicar amb les nostres receptes preferides i gaudir de plats sans i nutritius, plens de sabor. Per si us falten, per a aquesta edició n’hem seleccionat algunes que considerem que podran ser de gran utilitat.

Fins al proper mes de febrer, us animem a seleccionar els articles de LA PRENSA MAGAZINE que més us interessin per tal que tracteu de posar-los en el vostre receptari i que gaudiu, a la vostra cuina, de la seva elaboració.

Síguenos en instagram y facebook

Consulta números anteriores

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,692SeguidoresSeguir
20,500SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights