17.7 C
Castelldefels
miércoles, mayo 1, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Sopar més tard de les 9 augmenta el risc de malalties cardiovasculars

.

Sopar més tard. Segons un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona, esmorzar i sopar tard és poc saludable i augmenta la probabilitat de patir una malaltia cardiovascular, sobretot en les dones

Sopar més tard Segons un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), tenir hàbits de menjar tardans -per exemple, sopar després de les 9 del vespre o esmorzar més tard de les 9 del matí- és poc saludable i augmenta la probabilitat de patir una malaltia cardiovascular, sobretot en les dones. 

Com més llarg sigui el dejuni nocturn, millor. Ara bé, l’ideal és allargar-lo avançant l’últim àpat del dia, no endarrerint el primer. La recomanació és sopar abans de les vuit del vespre.

VÍCTOR ENDRINO CUESTA

L'esmorzar ideal, recomanat per una investigadora de la Universitat de Harvard.

Sopar més tard

Cada hora de retard compta

Fer el primer àpat del dia molta estona després de llevar-se (per exemple si ens saltem l’esmorzar), augmenta el risc de malalties cardiovasculars un 6% per cada hora de retard

Pel que fa al sopar, menjar més tard de les 9 del vespre augmenta un 28% el risc de patir malalties cerebrovasculars, com l’ictus, sobretot en les dones.

Esmorzar no és l'àpat més important del dia
La recomanació és esmorzar abans de les 9 del matí  Freepik

La importància dels ritmes circadiaris

La investigació, que s’ha publicat a la revista Nature Communications, ha seguit una mostra de 100.000 persones entre el 2009 i el 2022. Els resultats demostren que el cicle diari d’ingesta d’aliments, alternat amb períodes de dejuni, sincronitza els ritmes circadiaris dels òrgans del cos, cosa que influeix en funcions cardiometabòliques com ara la regulació de la pressió arterial.

En aquest sentit, apunta que la crononutrició sorgeix com a un nou camp important per entendre la relació entre el moment dels àpats, els ritmes circadiaris i la salut.


ORIOL PETIT 15/12/2023 07:57 Actualitzada el 15/12/2023 10:36 RACC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Más consejos

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights