Preparar el típic dolç nadalenc
Preparar el típic dolç nadalenc. El tortell de Reis necessita uns cert temps, però si decidiu preparar el típic
dolç nadalenc a última hora o no compteu amb el suficient temps per seguir la
recepta tradicional, no teniu per què quedar-vos sense un bon tortell casolà.
A més, aquesta recepta és especial per als que mai us heu animat a pastar un
tortell, ja que en poc més de dues hores obtindreu un brioix esponjós i
aromàtic. Us animeu a comprovar-ho?
Ingredients per a un tortell
• 400 gr de Farina de força
• 70 g de Mantega a temperatura ambient
• 100 g de Sucre
• Dos Ous
• 20 ml de Rom (licor)
• 100 ml d’Aigua
• 30 ml de Llet
• Ratlladura de la pell d’una taronja
• 20 g de llevat premsat
• Mitjana culleradeta d’Aigua de tarongina
• Sal
• Ametlles en làmines
• Fruita gebrada
• Sucre granulat
Com fer-ho
Comencem posant en un bol gran 350 g de farina, fem un forat al centre i en
ell afegim el sucre, el llevat dissolt en l’aigua temperada, el rom, la llet, la
ratlladura de taronja, l’aigua de flor de taronger i la mantega. Barregem
lleugerament i afegim un dels ous i la mica de sal i ho amassem.
Quan s’hagin unit tots els ingredients, posem la massa sobre una superfície
enfarinada i seguim pastant fins que la massa quedi elàstica i no s’enganxi a la
superfície. Si cal, anem afegint farina poc a poc, tot i que no hem de deixar
que la massa quedi massa seca, sinó més aviat enganxosa.
Formem una bola amb la massa i li fem un forat al centre. Amb cura, ho anem
estirant i engrandint, donant forma al tortell.
El col·loquem sobre una safata de forn, en un lloc càlid i el deixem pujar
almenys una hora. Escalfem el forn a 200ºC.
Mentre pintem el tortell amb l’altre ou batut i el decorem amb la fruita
gebrada, les ametlles filetejades i el sucre granulat.
Finalment, posem al forn el tortell entre 15 i 20 minuts a 200 º o fins que la
superfície estigui daurada.
Deixarem refredar lleugerament abans d’assaborir-lo.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa