14.9 C
Castelldefels
sábado, febrero 4, 2023
spot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Preparar el típic dolç nadalenc Tortell de Reis

Preparar el típic dolç nadalenc

Preparar el típic dolç nadalenc. El tortell de Reis necessita uns cert temps, però si decidiu preparar el típic
dolç nadalenc a última hora o no compteu amb el suficient temps per seguir la
recepta tradicional, no teniu per què quedar-vos sense un bon tortell casolà.
A més, aquesta recepta és especial per als que mai us heu animat a pastar un
tortell, ja que en poc més de dues hores obtindreu un brioix esponjós i
aromàtic. Us animeu a comprovar-ho?
 
Ingredients per a un tortell
• 400 gr de Farina de força
• 70 g de Mantega a temperatura ambient
• 100 g de Sucre
• Dos Ous
• 20 ml de Rom (licor)
• 100 ml d’Aigua
• 30 ml de Llet
• Ratlladura de la pell d’una taronja
• 20 g de llevat premsat
• Mitjana culleradeta d’Aigua de tarongina
• Sal
• Ametlles en làmines
• Fruita gebrada
• Sucre granulat
 
Com fer-ho
Comencem posant en un bol gran 350 g de farina, fem un forat al centre i en
ell afegim el sucre, el llevat dissolt en l’aigua temperada, el rom, la llet, la
ratlladura de taronja, l’aigua de flor de taronger i la mantega. Barregem
lleugerament i afegim un dels ous i la mica de sal i ho amassem.
Quan s’hagin unit tots els ingredients, posem la massa sobre una superfície
enfarinada i seguim pastant fins que la massa quedi elàstica i no s’enganxi a la
superfície. Si cal, anem afegint farina poc a poc, tot i que no hem de deixar
que la massa quedi massa seca, sinó més aviat enganxosa.
Formem una bola amb la massa i li fem un forat al centre. Amb cura, ho anem
estirant i engrandint, donant forma al tortell.
El col·loquem sobre una safata de forn, en un lloc càlid i el deixem pujar
almenys una hora. Escalfem el forn a 200ºC.
Mentre pintem el tortell amb l’altre ou batut i el decorem amb la fruita
gebrada, les ametlles filetejades i el sucre granulat.
Finalment, posem al forn el tortell entre 15 i 20 minuts a 200 º o fins que la
superfície estigui daurada.
Deixarem refredar lleugerament abans d’assaborir-lo.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas  la Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,692SeguidoresSeguir
20,500SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights