16.1 C
Castelldefels
jueves, marzo 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Acumuleu plats a la pica? Per què la ciència diu que no és bona idea

Acumuleu plats a la pica

Acumuleu plats a la pica. Les conseqüències de l’acumulació de festes i àpats no només ens porten a l’empatx. Si gosem entrar a la cuina l’endemà de Nadal, Sant Esteve o Cap d’Any, ens podem trobar un autèntic territori de guerra on hi ha, sobretot, plats amuntegats l’un damunt de l’altre. I la ciència diu que no és bona idea. Ho ha comentat el Versió RAC1 de Toni Clapés.

Hem de ser honestos. Qui més, qui menys acumula plats aquests dies. Hi ha persones que no ho suporten, però, encara que no ho vulguis, un sopar acaba tard i et fa mandra posar-te a netejar o creus que el rentaplats a segons quines hores pot molestar.

Acumulació de plats a la pica
Els plats bruts són un niu de bacteris.   CC0

Si sou dels que teniu el costum de convertir la pica en una torre de Pisa, aquest tema us interessa, perquè més enllà que faci de porc veure molts plats acumulats, resulta que també pot provocar una festa de bacteris. 

De fet, un estudi científic diu que els bacteris poden sobreviure quatre dies en una superfície neta, però de manera indefinida en plats que siguin bruts. I atenció perquè no n’hi ha prou amb remullar els plats en aigua. 

Fongs i bacteris

De tot plegat, el Versió RAC1 n’ha parlat amb Sergi Maicas, microbiòleg, investigador i professor de la Universitat de València.

Per començar,  Maicas explica que s’han de deixar els plats apilats el mínim possible. Diu que els fongs són els primers a aparèixer, dos dies sense rentar els plats. De fet, el professor ha explicat que els bacteris no es veuen, només els seus efectes, i que en un plat, quan es veu un rastre, vol dir que hi ha milions de bacteris. 

Hi ha una acumulació brutal de bacteris, que, a més, no veiem. Al cap de dos dies ja es poden apreciar fongs

Sergi Maicasmicrobiòleg

La segona part és quines conseqüències ens pot portar la presència abundant de bacteris en un munt de plats bruts. Maicas ha dit que persones més sensibles com nadons o persones grans poden patir complicacions de determinades malalties 

Una pila de plats bruts pot portar complicacions per determinades malalties

En aquest sentit, Sergi Maicas ha desaconsellat deixar els plats apilats més enllà de tres o quatre dies. 

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights