12.6 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Per què guarnim un arbre per Nadal: una tradició que ve d’Alemanya i té arrels paganes

Per què guarnim un arbre per Nadal

Per què guarnim un arbre per Nadal. L’arbre de Nadal, ara omnipresent, té l’origen en un costum pagà que va sobreviure a la conversió al cristianisme. Egipcis, xinesos i hebreus ja el feien servir com a símbol de la vida eterna, segons l’Enciclopèdia Britànica.

Amb la festivitat romana de les saturnals, a mitjan desembre, les cases es guarnien amb branques de plantes de fulla perenne.

El culte a l’arbre ha arribat als nostres dies amb la tradició de les llars escandinaves de decorar la casa amb un element de fulla perenne per espantar el diable.

Els pobles germànics, amb les festes de Yule o Jul, amb motiu del solstici d’hivern, també posaven un arbre a l’entrada de casa durant les festivitats d’hivern, per celebrar que la llum del sol va guanyant terreny.

Decorats amb fruites o flors, la idea era commemorar la victòria de la vida sobre la mort i homenatjar els déus, i ho feien en una data pròxima al Nadal cristià.

Detall d'un arbre de Nadal
A Alsàcia era tradició tenir un avet a casa que simbolitzés l’arbre del paradís (iStock)


L’arbre de Nadal, símbol de la Trinitat i el paradís

Els conversos van agafar la idea, però la van readaptar per celebrar el naixement de Crist.

Es creu que Sant Bonifaci (680-754), evangelitzador d’Alemanya, és qui va vincular l’arbre a l’arribada de Jesús i va associar la forma triangular de l’avet o el pi a la santíssima Trinitat. El va guarnir amb pomes, símbol del pecat original i les temptacions, i espelmes, que representaven la llum de Jesucrist


D’Alemanya a tot el món

Tal com el coneixem avui, comenta l’Enciclopèdia Britànica, l’arbre de Nadal té l’origen a l’oest d’Alemanya, concretament a Alsàcia al segle XVI, aleshores territori alemany.

Era tradició tenir un avet a casa que simbolitzés l’arbre del paradís, amb pomes i pa d’àngel com a decoració i símbol de la temptació i la redempció, respectivament. Després, aquestes hòsties es van substituir per galetes de formes diverses i també s’hi van afegir espelmes.

I, diu la Britànica, aquest arbre es va fusionar amb la «piràmide de Nadal», una construcció de fusta i de forma triangular amb lleixes on es col·locaven figures nadalenques, fulles perennes, espelmes i una estrella.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  la prensa

Revista

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights