El salmorejo
El salmorejo és una elaboració tradicional de la cuina cordovesa, que no té cap ciència però que agraeix comptar amb una bona batedora a casa perquè la textura sigui cremosa i vellutada. L’alvocat aporta molt de cos, així que hem prescindit del pa.
Salmorejo d’alvocat
Ingredients per a 4 persones
Tres alvocats madurs
Un tomàquet gran madur
50 gr de cogombre
Una dent d’all
Una llimona
80 gr d’oli d’oliva verge extra
Sal
Vinagre de vi blanc (opcional)
Com fer salmorejo d’alvocat
Tallem els alvocats per la meitat, al llarg, i retirem l’os.
Traiem la carn i la col·loquem al got de la batedora.
Hi afegim el tomàquet (pelat i trossejat), el suc de mitja llimona, el cogombre i la dent d’all (pelat).
Triturem a màxima potència fins a obtenir una barreja homogènia.
Afegim l’oli d’oliva verge extra alhora que batem, de mica en mica, per emulsionar la barreja i obtenir un salmorejo de textura cremosa.
Ho provem i assaonem al gust.
Hi podem afegir un rajolí de vinagre per aportar acidesa o augmentar la quantitat de suc de llimona, al gust.
Servim immediatament.
Com a plat de festa
El salmorejo d’alvocat es pot servir com a dip, en un dinar de Nadal o sopar de Cap d’Any amb unes renyes o crudités, o com a plat de cullera. En aquest darrer cas potser caldrà afegir-hi una mica d’aigua per fer-lo més líquid, així com acompanyar-lo d’uns llagostins picats, un rajolí d’oli d’oliva verge extra, tomàquet i cogombre picats, etc.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa