La més italiana i fàcil que existeix
Es diu, tot i que no està certificat, que la pizza Margarida va sorgir com un homenatge a la princesa Margarida durant un viatge oficial que va fer a Nàpols.
Ingredients per a 3 persones
Farina de força 540 gr
Aigua tèbia 350 gr
Oli d’oliva verge extra 25 gr
Sal 12 gr
Llevat sec de forn 2.5 gr
Salsa de tomàquet 150 gr
Mozzarella fresca 250 gr
Com fer una pizza Margarida
Comencem per elaborar la massa, posant a la pastadora la farina i incorporant-hi el llevat, l’oli i l’aigua. Quan estigui ben incorporat tot, hi afegim la sal i ho pastem tres minuts més.
Passar la massa a un bol i deixar fermentar una hora a temperatura ambient tapat amb un drap de cuina.
Ho traiem del bol, ho pastem lleugerament, fem tres boles i les posem a una safata.
Tapem amb film transparent i ho deixem a la nevera entre 24 i 48 hores per a una fermentació lenta. L’endemà o al cap de dos dies, podem procedir a fer la pizza.
Preescalfem el forn a 250ºC.
En un taulell net, empolvorem la sèmola de blat mòlta i sobre ella estirem amb les mans la massa de pizza fins a la mida i gruix desitjat.
Col·loquem a sobre el tomàquet fregit i enfornem fins que les vores comencin a daurar-se.
En aquest moment, disposem a sobre la base amb tomàquet la mozzarella tallada a discos, que haurem deixat reposar sobre paper absorbent uns minuts perquè perdés humitat.
Enfornem tres minuts més fins que comenci a fondre.
Traiem del forn i ho col·loquem al plat.
Disposem a sobre unes fulles fresques d’alfàbrega rentada.
Si som puristes, aquesta pizza no necessita res més, però ‘si ens fem els suecs’ la podem engreixar amb una mica de xampinyó, pernil cuit, olives negres o carxofes.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa