Ingredients per a la massa
300 grams de farina de força + 4 cullerades
250 mil·lilitres d’aigua
30 grams de llevat de forner
Oli d’oliva verge extra
Sal
Ingredients per al farciment
100 grams de formatge mozzarella ratllada
100 grams de formatge ricota
60 grams de formatge blau
100 grams de formatge cheddar ratllat o a rodanxes
7 fulles d’alfàbrega
Com fer pizza blanca als quatre formatges
Prepara la massa
Diluir el llevat a l’aigua tèbia.
Col·locar els 300 grams de farina en un bol, incorporar l’aigua a poc a poc i amassar.
Afegiu-hi un pessic de sal i 50 mil·lilitres d’oli d’oliva, i continueu pastant almenys durant 5 minuts. Al final, cal obtenir una massa elàstica però no enganxosa.
Deixeu reposar la massa
Doneu-li forma de bola, disposeu-la en un bol i tapeu-la amb un drap net de cotó. Deixeu-ho reposar durant tres hores, fins que hagi doblegat la seva mida.
Estendre la massa
Disposeu la massa sobre la superfície de treball lleugerament empolvorada amb farina i esteneu-la per formar un disc d’uns 5 mil·límetres de gruix.
Omplir les vores amb formatge
Escalfar el forn a 250°. Col·locar el disc de massa en un motlle rodó de parets baixes folrat amb paper sulfurat i distribuir a les vores el formatge cheddar. Mulleu la part superior de les vores amb una mica d’aigua i doblegueu-les, prement perquè quedin segellats.
Cobrir la base
Afegir la mozzarella ratllada, la ricotta i el formatge blau esmicolats, repartint-los de manera uniforme per tota la superfície.
Enfornar i servir
Enfornar la pizza durant 12-15 minuts, fins que la massa estigui daurada.
Retireu-la del forn i distribuïu a sobre les fulles d’alfàbrega.
Serviu-la calenta.
Recepta i foto: Amanada Laporte -Cuinera
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa