La pizza té 3000 anys
La pizza té 3000 anys. Totes les civilitzacions han conegut diferents formes, de fogasses, aixafades o
semblants, que tenien a la massa, feta de farina de diversos cereals, aigua i
els condiments més variats, una font de nutrició fonamental en l’alimentació
humana.
Egipte, Grècia clàssica, l’antiga Roma i Pompeia són font de menjars que
recorden per composició i cocció la pizza. A l’antic Egipte era costum celebrar
l’aniversari del Faraó degustant una aixafada condimentada amb herbes
aromàtiques.
La pizza es presenta com un menjar típic de les cultures que històricament
han tret el cap sobre la conca del Mar Mediterrani. I en una de les poblacions
reines del Mar Mediterrani, Nàpols, la pizza trobarà la pàtria i el punt de
sortida d’una difusió que es pot definir planetària.
Els experts asseguren que només hi ha tres tipus d’autèntica pizza: la
margarida; la San Gennaro, amanida amb formatge, pebre i alfàbrega; i la
Marinera, amb tomàquet, orenga i all. La realitat és que ara hi ha tants tipus
com consumidors, ja que cadascú afegeix els ingredients que més li agraden,
deixant cursa lliure a la imaginació.
En aquesta edició de novembre de LA PREMSA MAGAZINE hem recollit diverses
receptes de pizza per si necessites ajuda a la teva imaginació que, com queda
escrit, és el receptari més gran. Llença’t i crea la teva pròpia pizza a partir
d’una massa que pots elaborar a la teva pròpia cuina i cobrir-la amb els
formatges, a més de la imprescindible mozzarella, i ingredients que més
t’agradin o vinguin de gust als teus convidats.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa
