Receptes de Mireia Carbó
Receptes de Mireia Carbó. L’olor que deixa a les mans pot resultar molesta per alguns, però quan les assaborim, tot queda oblidat. I és que la mandarina és una de les fruites que millor acceptació tenen entre criatures i adults. I per això n’hem volgut parlar a la secció de Cuina del Via lliure de Xavi Bundó amb la Mireia Carbó i en Pere Puigbert.
Des de finals de setembre ja s’han començat a trobar mandarines a les fruiteries del país, però segons en Pere, ara estan en un dels millors moments de la temporada que es pot allargar fins al mes de maig. Sempre, evidentment, depenent de la seva procedència. Amb tots dos hem parlat de per què algunes porten fulles i d’altres no, de l’acidesa i la dolçor que sempre dependran del moment que les consumim, i de la seva conservació.
La Mireia ens ha portat dues receptes dolces amb mandarines, encara que ha deixat clar que també se’n poden fer de salades.
Gotet de mandarina amb mató i sorra de cacao
INGREDIENTS
250 ml suc de mandarines
250 ml aigua
100 g de sucre
2 ous
25 g de Maizena
Ratlladura de pell d’una mandarina
PER A LA BASE
– Mató
– Mel
– Nous
PER A LA TERRA DE CACAO
– 50 g sucre
– 50 g ametlla en pols
– 40 g farina
– 10 g cacau
– 50 g de mantega pomada
Elaboració
PER FER LA CREMA DE CACAU:
-Barrejar els ingredients dins un bol i afegir la mantega en trossets i barrejar-la amb els dits fins que quedi homogeni.
-Disposeu la massa aconseguida sobre una llauna amb paper de forn i coeu-la durant 5 -8 minuts a 180 °C. Podeu coure com una galeta gegant que després, quan sigui freda, trencareu i esmicolareu fins a obtenir una sorra. Reserveu.
PER FER LA CREMA:
-En un cassó, poseu-hi l’aigua i el sucre fins que bulli.
-En un bol, bateu-hi els ous juntament amb la Maizena i el suc de mandarina fins que no hi quedin grumolls.
–Afegiu l’aigua amb sucre als ous, barregeu-ho bé i coleu-ho dins del cassó. Torneu-ho a coure fins que arrenqui el bull. Deixeu-ho refredar.
–Munteu la crema en copes barrejada amb el mató amb una mica de mel i les nous esmicolades, al moment de sortir a taula decoreu amb la terra de cacau.
Pastís de clementina
INGREDIENTS
Tres mandarines dolces
Tres ous
180 g sucre panela (o blanca)
220 g farina
15 g d’impulsor (Royal)
Un pessic de canyella mòlta
100 g nata del 35%MG
100 g oli d’oliva suau o oli de girasol
Elaboració
-Netegem bé les mandarines.
-Les tallem i triturem amb pell!!!
–Muntem els ous amb la panela fins a doblar volum.
-Afegim en forma de fil la nata i l’oli mentre seguim muntant amb les barnilles.
-Afegim la mandarina amb cura que no se’ns baixin els ous.
-Per últim afegim la farina junt amb l’impulsor i la canyella passada pel colador.
-En aquest últim pas el fem amb la llengua, de dalt a baix, amb molta cura.
-Aboquem al motlle prèviament encamisat.
–Enfornem a 180º durant 25-30 min. el temps pot variar segons la mida del motlle i el forn.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa