Aquest pastís o pastís de moniato és el dolç típic que es fa a totes les cases americanes per celebrar el dia d’Acció de Gràcies, la festivitat del qual sempre es realitza el quart dijous de novembre, però és totalment atemporal, per la disponibilitat dels seus ingredients durant tot l´any. El moniato i la barreja magistral de les espècies és, sens dubte, la clau de l’èxit d’aquesta recepta.
Ingredients per a 8 persones
Un moniato mitjà (500 g)
Una làmina de massa trencada o de pasta de full
Dos rovells d’ou
Dues clares d’ou
120 ml de llet sencera
80 gr de sucre de canya integral
50 gr de mantega en punt pomada
25 gr de sucre blanc
100 ml de nata muntada per decorar
Una culleradeta de canyella en pols
Un pessic de gingebre en pols
Un pessic de nou moscada ratllada
Un pessic de cardamom en pols
Un pessic de sal
Un motlle metàl·lic de 18 cm de diàmetre
Resum fàcil de preparació
Rentar el moniato, tallar-lo longitudinalment, fer-li uns talls superficials per tota la superfície, ficar-lo en un recipient i cuinar-lo al microones durant 10 minuts.
Folrar el motlle amb paper de forn, ajustar la massa tallant el sobrant, punxar la massa i enfornar-la durant 10 minuts al forn preescalfat a 180℃.
Abocar en un bol els rovells d’ou, la llet, el sucre integral, la mantega, les espècies i la sal.
Pelar el moniato i afegir-lo al bol.
Triturar tots els ingredients fins a obtenir una barreja uniforme.
Muntar les clares a punt de neu juntament amb el sucre i afegir-les a la barreja anterior, integrant-les amb compte.
Abocar la barreja resultant sobre la base de pasta de full i enfornar a 180℃, calor a dalt i a baix, durant 25 minuts.
Desemmotllar el pastís i deixar que refredi sobre una reixeta.
Opcionalment, decorar el pastís amb nata muntada.
Conservar-ho a la nevera.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas la Prensa