14.7 C
Castelldefels
jueves, noviembre 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

CREMA DE BOLETS I CASTANYES

Una recepta de tardor que és també ideal per Nadal

Tot i que els bolets i les castanyes són dos productes típicament tardorencs, aquest plat es pot fer durant tot l’hivern. I és que, si ja no queden fongs frescos, podem recórrer als bolets embotats: són ideals per a aquesta elaboració, ja que no importa tant la seva textura com el seu sabor, que roman intacte en conserva.

Ingredients per a 4 persones

• 500 grams de bolets variats

• 12 castanyes

• 100 gr de Xampinyons frescos

• Un litre de brou de verdures o pollastre

• Quatre grans d’all

• Un porro

• Nata líquida un rajolí

• Romero fresc en branca

• Oli d’oliva i sal

• Pebre negre mòlt

Com fer la crema de bolets i castanyes

Si els bolets són frescos, rentar-los a consciència per eliminar qualsevol resta de terra. Trossejar i reservar.

Per a aquesta recepta, el millor és cuinar les castanyes al microones, que és molt més ràpid i econòmic. Per això, farem una incisió transversal a totes les castanyes (per evitar que esclatin) i les cuinem en un recipient apte per al microones a màxima potència durant uns dos minuts. Si el microones no és gaire potent necessitarem una mica més.

Pelar les castanyes amb cura (surten cremant) i reservar.

Pelar els alls i tallar-los al costat del porro, a làmines.

Posar un raig d’oli d’oliva a una olla i sofregir-hi les verdures durant uns deu minuts. Passat aquest temps, afegir-hi la meitat de les castanyes i els bolets. Ofegar el conjunt uns minuts i cobrir-ho tot amb el brou de verdures o pollastre.

Posem la branqueta de romaní i ho coem tot a foc suau durant uns 15 minuts.

Passat aquest temps, afegir un rajolí de nata líquida, portar-ho a ebullició durant dos minuts més. Apaguem el foc, retirem la branca de romaní, salpebrem la crema al gust i la triturem fina amb ajuda d’una batedora.

Ara que la crema està llesta, prepararem la guarnició. Primer, netegem bé els xampinyons i els tallem a làmines. Ho reservem.

Abocar a una paella un rajolí d’oli i ofegar-hi les castanyes restants fins que quedin cruixents. Les reservem també.

Disposem la crema en plats fondos i hi col·loquem a sobre unes làmines de xampinyó i les castanyes restants.

Podem decorar el plat amb una mica més de pebre negre, un rajolí d’oli d’oliva verge extra en cru i, si en tenim, una mica de tòfona negra ratllada.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas  la Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,400SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights