5.9 C
Castelldefels
viernes, enero 27, 2023
spot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Pa de pessic de castanyes

 ‘les postres de tardor’

Ingredients

• 100 gr de farina de blat fluixa de rebosteria

• 200 gr de sucre blanquilla

• 200 gr de mantega a temperatura ambient

• 5 ous M

• ½ cullerada de bicarbonat sòdic

• Un got de llet sencera

• 150 gr de farina de castanyes

• 100 gr de castanyes picades (com les de la foto)

• Un rajolí de licor cafè (un didal)

• Sucre glass per decorar

• Un sobre de llevat Royal

• Un pessic de sal

Preparació de la farina de castanyes

Hi ha dues maneres de preparar la base d’aquest pa de pessic: amb farina de castanya o puré de castanyes. Qualsevol de les dues val encara que la textura canvia, amb la farina aconseguim un pastís semblant al de ‘Tarta de Santiago’ i amb el puré queda similar a un pa de pessic lleuger.

La que aquí expliquem és amb farina, la seva preparació és molt senzilla, un cop feta la podem fer servir per a més postres o congelar-la.

1. El primer és rostir les castanyes al forn. Els fem un petit tall perquè quan s’estiguin rostint no explotin al forn.

2. Un cop rostides, les pelem i deixem la castanya sense closca, que vagi refredant.

3. Per al procés de triturat el millor és partir-les amb ajuda de les mans al bol de la trituradora i les triturem a velocitat ràpida.

4. Passar aquestes castanyes picades per un colador i tamisar-ho fins que ens quedi una farina. Aquesta farina és la que donarà aquest sabor tan saborós al pastís.

5. Si fos en puré, en lloc de farina, l’únic que necessitem és introduir les castanyes picades en un cassó amb llet calenta. Ho bullim a foc baix amb un pessic de sal fins que estiguin toves. Després batem fins que ens quedi una crema consistent de textura semblant al puré.

 Enfornat i presentació del pa de pessic
1. Greixem un motlle de pa de pessic, untem amb mantega i empolvorem amb farina. En un cassó amb un got de llet bullim a foc lent els 100 gr de castanyes picades fins que estiguin toves i escorrem amb un colador. Reservem els trossos de castanya per al final del procés del pastís i la llet per a la crema.
2. Introduïm en un bol la farina de castanyes, el sucre i la llet del pas anterior. Batem molt bé fins que quedi una crema lleugera. Si utilitzem puré de castanyes en comptes de farina hauríem de fer el mateix procés anterior però sense farina.
3. Tamisem la farina de blat i el llevat en pols, afegim el bicarbonat i la sal al bol. Barregem amb el puré i incorporem els ous un per un.
4. Combinem la mantega i el licor cafè fins que estigui cremosa, gairebé líquida. Ho afegim tot a la barreja anterior.
5. Aboquem la barreja a la safata i introduïm els trossets de castanyes que hem bullit amb la resta de la llet; han d'estar tous perquè no es quedin com a pedres.
6. Enfornem el pa de pessic al forn preescalfat a 190º graus, entre 30 i 40 minuts. Tot depèn del forn, sempre comprovar amb una forquilla que es quedi seca. Deixem refredar i desemmotllem.
7. Decorem empolvorant el pastís amb sucre glass.
8. Només falta tallar un bon tros i provar-la. Podem acompanyar-ho amb un bon xarrup gelat de licor cafè o amb cafè o te calentet.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más Recetas  la Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,677SeguidoresSeguir
20,500SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights