7 C
Castelldefels
sábado, diciembre 3, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

FLAM DE CASTANYES

Ingredients

750 ml. de llet sencera.

250 gr. de castanya cuites.

Cinc ous grans.

200 gr. de sucre.

Per al caramel: 5 cullerades de sucre.

3 cullerades d’aigua.

Unes gotes de llimona espremuda.

Com fer el caramel?

Posem un cassó a foc mitjà. Quan agafi una mica de temperatura, afegim el sucre i tot seguit l’aigua. Deixem sense remenar, fins que el sucre comença a agafar color. Barregem bé amb una cullera de fusta.

Retirem el cassó del foc ja que en tindrem prou amb la calor residual per crear el caramel. Continuem remenant i veurem com es va formant el caramel, amb el seu característic color mel. Afegim ara unes gotes de suc de llimona.

Quan estigui tebi, caramel·litzem la flamera o flameres, començant pel fons i després per les parets del motlle.

Cocció de les castanyes. Crema

Seleccionem les castanyes. Els fem un tall, com si anéssim a rostir-les.

Les escaldem durant cinc minuts, en una olla amb aigua bullint. Retirem i deixem temperar.

Peleu-les amb l’ajuda d’un ganivet petit. En estar calents, sortirà amb relativa facilitat l’escorça i la pell interior.

Un cop pelades, afegim 100 grams de sucre a la llet i les coem durant 20 minuts, a foc mitjà-baix. Vigilar que no es formi massa nata a la superfície de la llet. Si és el cas, retirar-la.

Cuites les castanyes, retirem del foc. Les triturem amb la batedora; ens ha de quedar una crema líquida, amb un color marró clar, a causa de les castanyes triturades. Deixem temperar.

Preparació del flam de castanyes. Presentació final
Farem el flam al bany Maria, així que omplim d'aigua la safata central del forn i escalfem a 200º C, fins que comenci a bullir l'aigua.
En un bol batem els ous, afegim el sucre i barregem amb unes varetes.
Aboquem la crema (líquida) de castanyes i tornem a barrejar. Si ens queden grumolls o trossos de castanya, li tornem a donar un toc de batedora. Aboquem la barreja al motlle o motlles caramel·litzats. Els tapem amb paper alumini i els introduïm al forn, a la safata amb aigua.
Enfornem 45-50 minuts a 180º C, temperatura amunt i avall fins que el flam estigui quallat i llest. Punxem amb un ganivet i si surt net, està llest. Si no, ho deixem cinc minuts més.
Desemmotlleu amb cura sobre un plat, quedant el flam cobert pel caramel.
Per acompanyar el flam, una mica de nata muntada o també unes castanyes “Marron-Glacé” (glacejades en sucre).

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,588SeguidoresSeguir
20,300SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights