12.9 C
Castelldefels
jueves, abril 18, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Alerta mundial: la calor i la pol·lució maten molt més ara que abans

Alerta mundial la calor i la pol·lució

Alerta mundial la calor i la pol·lució Les morts relacionades amb les onades de calor han augmentat un 68% entre el 2017 i el 2021, en comparació amb els primers quatre anys de la dècada del 2000. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe global Lancet Countdown del 2022 sobre salut i canvi climàtic.

L’informe apunta les conseqüències directes en la salut de les persones d’arreu del món a causa del canvi climàtic i avisa que els governs han de prendre mesures decisives en política energètica i climàtica.

Els fenòmens meteorològics i climàtics cada vegada són més extrems: grans incendis forestals, episodis llargs de sequera, fortes precipitacions i onades de calor persistents amb altes temperatures.

Un helicòpter treballant en les tasques d'extinció de l'incendi de Santa Cruz de Tenerife
Aquest estiu, molts països europeus han patit grans incendis que han cremat milers d’hectàrees (Europa Press)

Coincidint amb l’informe a escala global, la revista The Lancet Public Health també ha publicat l‘informe regional sobre Europa Lancet Countdown (LCDE), que mostra l’impacte del canvi climàtic en la salut pública als països europeus. D’aquest nou informe també es desprèn que l’exposició a les onades de calor ha augmentat un 57% de mitjana durant l’última dècada en comparació amb el període 2000-2009. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la directora de l’informe LCDE, Rachel Lowe, professora d’investigació ICREA al Barcelona Supercomputing Center, explica que Europa es troba en un punt d’inflexió crític:

«Hem detectat conseqüències directes i indirectes en la població. Hi ha un increment important de la mortalitat per la calor, més risc de transmissió de malalties infeccioses i s’ha avançat la floració d’arbres al·lergènics, com les oliveres.»

L’exposició a la calor extrema també provoca efectes negatius en els embarassos, alteració en els patrons de son i més problemes de salut mental.

Més risc de transmissió de malalties infeccioses

Segons l’informe regional, l’escalfament del planeta durant aquesta última dècada ha modificat les condicions ambientals a Europa i això contribueix al fet que hi hagi més propagació de malalties infeccioses com el dengue i la malària:

«L’increment de la mobilitat a Europa i la connexió entre països on malalties com el dengue són endèmiques fan que, juntament amb el canvi climàtic, es donin les condicions perfectes perquè aquestes malalties arribin i es quedin a Europa.»

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights