11.7 C
Castelldefels
lunes, noviembre 28, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Recepta d’ajoblanco casolà

L’ajoblanco és un plat tradicional d’Andalusia, que en principi es consumeix com a sopa i cau molt bé per refrescar-nos durant els dies més calorosos de l’any.

Els ingredients principals són pa, all i moltes ametlles.

Ingredients

Tres alls

150 grams de pa dur o si no, molla de pa fresc

Un quart de quilo d’ametlles pelades

Un litre d’aigua

1/5 de litre d’oli d’oliva extra verge

Dues cullerades grans de vinagre de vi

Sal al gust

Elaboració pas a pas

Comencem per esmicolar el pa, si es tracta de pa fresc, o per remullar-lo, si es tracta de pa dur. En aquest cas, n’hi haurà prou de submergir-lo en una mica d’aigua freda durant alguns minuts (no abusar de la quantitat d’aigua. Utilitzar únicament la necessària perquè se suavitzi el pa).

En una olla posarem a bullir una mica daigua. Quan estigui calent, la farem servir per escaldar les ametlles. Podem fer-ho directament a l’aigua per un parell de minuts, o encara millor, posar les ametlles en un colador i banyar-les amb unes quantes cullerades.

Posteriorment, deixarem que les ametlles es refredin una mica per poder retirar-los la pell. Ens podem ajudar amb la punta d’un ganivet.

Pelarem les dents d’all, per després passar-les per un morter i triturar-les. També triturarem a les ametlles amb ells, i aprofitarem per afegir una mica de sal, al gust (si no disposem de morter per majar, podem fer servir un robot de cuina, directament).

Ja triturats els ingredients, incorporarem el pa, per també picar-lo.

Un cop obtinguda una pasta a partir de tots els ingredients picats, començarem a afegir l’oli en fil. Anirem barrejant a mesura que aboquem l’oli, per anar treballant la consistència de l’ajoblanco.

Passarem la barreja a un robot de cuina o liquadora, hi incorporem el vinagre i finalment l’aigua. Processar-ho tot fins obtenir la consistència desitjada.

Verificar la saó de l’ajoblanco i corregir-la si cal.

Deixeu que l’ajoblanco es refredi a la nevera (almenys un parell d’hores) abans de servir-lo, en plats individuals de sopa.

Recepta i foto: Lola (Nantes – França)

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,583SeguidoresSeguir
20,300SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights