12.8 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Deures d’estiu: sí o no? Els experts proposen alternatives als quaderns d’exercicis

Deures d’estiu: sí o no

Deures d’estiu: sí o no. Es l’etern debat. Arriba l’estiu i els nens van al casal, a la piscina, juguen una estona i després de dinar molts fan el mateix: els deures d’estiu. Alguns els encanta fer els quaderns d’activitats, però per a d’altres és gairebé una tortura. Avui volem parlar sobre si realment serveix fer deures durant les vacances o si es fan servir com a excusa per tenir els fills ocupats. 

En una entrevista a El món a RAC1 amb Anna Vallhonesta, el professor de secundària Cristian Olivé ha explicat que «obligar els nens a fer deures és un error». Per això, creu que cadascú hauria de fer feines que li vinguin de gust: «L’estiu ha de ser per fer allò que no tens temps de fer», com per exemple activitats en família

L’estiu ha de ser per fer allò que no tens temps de fer

Cristian Olivéprofessor de secundària

Els infants tenen moltes hores de lleure durant l’estiu.
Els infants tenen moltes hores de lleure durant l’estiu.   CC0

L’alternativa als deures tradicionals

La sociòloga i educadora Alba Castellví en té una visió semblant, però assegura que «no s’ha d’associar l’activitat intel·lectual amb l’escolar» i que durant l’estiu es poden repassar els continguts que han après a l’escola d’una altra manera. Per exemple, per practicar matemàtiques, recomana «fer un pressupost del que costarà anar d’excursió amb la família», o «si hem de fer una reserva per a una sortida poden escriure ells el text del correu electrònic».

Per practicar matemàtiques poden fer un pressupost del que costarà anar d’excursió amb la família

Alba Castellvi sociòloga i educadora

Cal potenciar la lectura

En Cristian és professor de secundària i no dona deures als alumnes, «només em conformo amb el fet que llegeixin un llibre, els dic: ‘Aneu a la biblioteca i us llegiu un llibre sencer'».

Per a l’Alba la lectura «és essencial i és el que haurien d’aconseguir les famílies». Ho argumenta dient que «facilita la trajectòria acadèmica, permet créixer, permet veure el món des de perspectives que no són la teva». La clau, però, és aconseguir que ho facin com a plaer i no com una obligació. Per això suggereix que les famílies busquin una estona per llegir plegats, «que llegeixin el que vulguin, però que durant aquella estona no hi hagi cap altra activitat».

Que llegeixin el que vulguin, però que durant aquella estona no hi hagi cap altra activitat

Alba Castellvísociòloga i educadora

Horizontal
La clau és aconseguir que els nens llegeixin per iniciativa pròpia.   CC0

S’ha de desconnectar del tot de l’escola?

Segons Castellví, no s’ha de desconnectar del tot, «cal que facin memòria però d’una altra manera, que aprenguin coses noves». 

A més, creuen que la canalla sí que ha de seguir rutines durant l’estiu, però que no cal que siguin acadèmiques. Per exemple, anar a comprar, fer dinars —amb aliments que no s’hagin de cuinar— o fer feines de casa cada dia. 

Cal que facin memòria però d’una altra manera, que aprenguin coses noves

Alba Castellvísociòloga i educadora

Tot i això, hi haurà moments en què els infants s’avorriran. Els dos experts asseguren que també cal i que és quan no tenen res a fer quan es tornen més creatius.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights