26.6 C
Castelldefels
domingo, junio 26, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El senzill truc perquè les sardines no facin pudor quan les cuinem.

Les sardines no facin pudor

Les sardines no facin pudor Les sardines són un dels peixos que més propietats beneficioses tenen per a la salut. Com tots els peixos blaus són riques en àcids greixos omega-3, elements essencials per un bon funcionament del nostre organisme, aquests àcids nosaltres no els produïm per nosaltres mateixos, els hem d’obtenir a través de la ingesta d’aliments.

La Fundació Espanyola de Nutrició (FEN) estableix que la sardina “gairebé cobreix el 100% dels objectius nutricionals recomanats per a la ingesta diària de la població”. És una font de vitamines D, A, B1, B12 i B6, que afavoreix l’absorció del calci que es fixa en els ossos, a més de complir una funció clau pel sistema cardiovascular, nerviós, muscular i immunitari.

Malgrat tots aquests beneficis que ens aporta el consum de sardines, molta gent no acostuma a comprar-les per la pudor que fan quan les cuinem. Sempre ens queda la casa amb aquella olor de sardines força desagradable. Avui us volem explicar un senzill truc que hem vist al compte d’Instagram de Mercats de Barcelona on la Núria Costa de la Peixateria Núria del Mercat de Lesseps ens diu com fer-ho.

La Núria comença el vídeo fent promoció del peix de roca i del congre, uns peixos força econòmics i molt bons per a la salut. Per acabar ens parla de la sardina, amb aquestes paraules:

“El que voldria explicar és un truc per potenciar una mica la sardina, que és un peix d’aquesta temporada. Hi ha molta gent que no agafa sardina, tot i que té Omega 3, que és superimportant, per la pudor que deixa a la casa la sardina”.

“Tinc un truc perquè això no passi, i convido la gent a provar-ho, perquè la sardina és un peix que està quedant obsolet i és molt bo”.

“Per tal que no faci pudor la casa només cal tallar la cua de la sardina. Així la pots fer fregida, o a la planxa. Us convido a provar-ho, perquè cada vegada la gent menja menys sardina pel tema de la pudor, i està eliminat. I us asseguro que està comprovat”.


Ingredients:

Un quilo de sardines
Una ceba
Dues pastanagues
Una cabeça d’alls
Un gra d’all
Farina
Dues cullerades de pebre vermell dolç
Una cullerada de pebre vermell picant o un bitxo
Un got de vi blanc
150 ml. d’oli d’oliva
130 ml. de vinagre de Xeres
250 ml. d’aigua
Dues fulles de llorer
Un branca de farigola
4 claus d’olor
Pebre negre en gra
Sal.

Preparació:

Netegem, rentem i salem les sardines. En una paella amb oli ben calent, les fregim i quan estiguin daurades les anem traient i posant en una cassola.

A la mateixa paella, retirem l’oli de fregir les sardines i posem 150 ml. d’oli d’oliva nou. Fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana, les pastanagues a rodanxes i un gra d’all tallat petit.

Quan la ceba sigui enrossida, retirem la paella del foc i afegim una cullerada de farina i el pebre vermell dolç i picant, si posem un bitxo, el tallem a trossets. Tornem la paella al foc i remenem, de seguida perquè no es cremi el pebre afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi una mica.

Incorporem una cabeça d’alls sencera, tallada per la meitat, el llorer i la farigola, uns grans de pebre negre i els claus d’olor. Afegim el vinagre i l’aigua i quan arrenqui el bull ho aboquem a la cassola on tenim les sardines. Sacsegem la cassola i un cop torni a arrencar el bull, ho deixem coure uns 8-10 minuts, depenent de la mida de les sardines.

Deixar refredar a la mateixa cassola i guardar-les a la nevera fins al moment de servir. Aquest plat està més bo si el fem un dia abans, perquè les sardines van agafant el gust de l’escabetx.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más recetas en La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,365SeguidoresSeguir
19,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?