Les ciutats del Delta
Les ciutats del Delta. Representants dels ajuntaments de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Boi i El Prat van presentar el passat dilluns 25 d’abril el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. La creació del Consell, màxim òrgan de governança del PECT, comporta la posada en marxa o acceleració de diversos programes d’innovació impulsats pels cinc ajuntaments i els centres de recerca Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE).
Les ciutats del Delta
Per part de l’Ajuntament de Castelldefels, hi va assistir la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López. A l’acte hi van ser presents també l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruíz; i el tinent d’alcalde de Territori i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén. A més, hi van ser presents representants de l’ICFO, CIMNE, empreses InnoBaix; Associació FeinArt; Associació Clúster Food Service de Catalunya; la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya; Sant Boi Empresarial; o la Fundació Ciutat de Viladecans.
Eva López ha explicat que “el Delta és un referent de l’ecosistema d’innovació i ho demostra un cop més impulsant aquesta iniciativa que posa a disposició de la ciutadania i del teixit productiu una xarxa d’infraestructures per a la creació de projectes que situen a la innovació en el centre de la seva estratègia, afavorint així la generació d’escenaris de competitivitat i incrementant la capacitat d’inversió i la generació d’activitat econòmica.”
Els PECT són projectes promoguts per la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de l’Administració Local, en el marc de l’Estratègia Risc3Cat i la subvenció del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2014-2020 (PO FEDER).
Els objectius del PECT InnoDelta són conferir una millora de la competitivitat del territori Delta en potenciar la capacitat innovadora de les pimes, el foment de l’emprenedoria en sectors estratègics del districte industrial sud de l’àrea metropolitana i, en general, al conjunt de la societat per l’impacte de les operacions que es duran a terme mitjançant el treball en xarxa del conjunt de laboratoris públics territorials.
L’InnoDelta compta amb un pressupost de més de 4,3 milions d’euros, dels quals el 50 % és cofinançat pels seus socis beneficiaris. Els projectes municipals que els ajuntaments volen finançar són el Delta On Start-UP, de Castelldefels; el Delta Social Cobol Lab, de Sant Boi; el Delta Logistics & Mobility Lab, del Prat, i el Delta Eco Circular Lab, de Gavà. Viladecans presenta dos projectes: la Plataforma Dades i Coneixement i el Delta IoT & IA Lab, a més de l’acció de coordinació i seguiment general del PECT. L’ICFO presenta un projecte d’emprenedoria fotònica i el CIMNE, d’emprenedoria High Tech.
El projecte PECT InnoDelta s’estructura en 3 àmbits d’intervenció:
Les ciutats del Delta
- Plataforma Delta Coneixements, que permetrà “recollir, compilar i analitzar dades estratègiques per fer la diagnosi i facilitar la presa de decisions en l’escala Delta del Llobregat”.
- Xarxa Delta LABS, formada per diferents LABS públics especialitzats que permetran “treballar els reptes territorials, no només amb la transversalitat de la 4Helix, sinó també des de la perspectiva de l’especialització que respon a les fortaleses de cada ciutat”.
- Plataforma Delta Emprèn, que està dissenyada per «potenciar l’emprenedoria de base tecnològica i especialitzada en els àmbits de la fotònica i la manufactura avançada». Aquesta emprenedoria s’aplica principalment a les indústries agroalimentàries, els sistemes industrials i les indústries culturals i basades en l’experiència.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa