Com fer el Pastis de sant Jordi
Ingredients
Pa de pessic:
90 g de farina
90 g de sucre
3 ous
1 culleradeta de llevat en pols
Farcit:
150 g de mantega tova
150 g de sucre llustre
1 sobre de cafè instantani
Sucre llustre per empolsar
Xocolata en pols per empolsar
Elaboració
Poseu en un bol, els ous sencers amb el sucre, bateu-ho fins que espessi i faci relleu, incorporeu-hi la farina tamisada amb el llevat i molt a poc a poc la barregeu amb molt de compte.
Unteu el motlle amb margarina i paper al fons també untat, aboqueu-hi la massa i poseu-lo al forn ja calent uns 30 minuts. Quan ja està cuit, desemmotlleu-lo i poseu-lo en una reixeta perquè es refredi.
Talleu el pa de pessic per la meitat, escampeu-hi la crema de mantega, que la prepararem de la forma següent:
Bateu la mantega amb el sucre, fins que quedi com una pomada, afegiu-hi el cafè desfet amb unes gotes d’aigua i, bateu-ho tot i, ja està a punt per posar dins el pastís.
Tapeu-lo amb l’altre meitat. Empolseu-lo amb el sucre llustre amb el colador.
Cada meitat la podeu partir en dues més i fer-ne quatre, com si fos un mil fulles.
Poseu-hi la plantilla amb el dibuix de Sant Jordi o el dragó i, empolseu-lo amb la xocolata en pols. També podeu fer una rosa amb margarina i posar-la al damunt. La imagianció es lliure.