Aquestes postres són típiques de la capital madrilenya.
Ingredients
Per a la base:
125 gr. de farina.
Sal.
Llet.
Sucre.
Un ou.
50 gr. de mantega.
Per a la crema:
1/2 litre de llet.
2 ous.
Sucre.
Maizena.
Mantega i la pela rallada d’una llimona.
Així ho preparem
Elaborem la base:
Comencem barrejant la farina amb un polsim de sal, 4 cullerades de llet, l’ou, la mantega i les dues cullerades de sucre. Ho removem bé fins a obtenir una massa.
Ho deixem reposar una hora.
Elaborem la crema:
Batem els dos ous amb tres cullerades de sucre i dos de maizena.
S’afegeix el mig litre de llet bullint amb la pela de la llimona i deixem que vagi espessint tot en el foc.
Afegim dues cullerades de mantega. Removem bé i ho deixem que es refredi.
La massa base que hem elaborat al principi, la deixem feta a una làmina fina.
La tallem en porcions triangulars.
Col·loquem una cullerada de crema al centre i tanquem els bartolillos.
Els fregim i servim freds.
Els empolseguem amb sucre glaç o canyella.
Recepta i foto: ABC – Sevilla