30.2 C
Castelldefels
sábado, mayo 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Els ingredients prohibits a la pizza: un italià autèntic mai els hi posaria

Els ingredients prohibits a la pizza

Els ingredients prohibits a la pizza. Diuen que el secret és a la massa, però també és als ingredients, sense cap mena de dubte. I és que amb la pizza, l’elaboració més famosa de la cuina italiana, cada cop es fan més atrocitats per tot el món: combinacions impossibles que donen lloc a creacions extravagants, productes malmesos pel pas pel forn, per no parlar de l’etern dilema de si s’hi pot posar pinya o no.

Hem consultat dos restaurants de Barcelona que són referents en la seva elaboració: Can Pizza La Balmesina, que enguany han aconseguit ser al podi del I Concurs de Pizzes estatal, celebrat al Madrid Fusión. Si la primera es va emportar el guardó en la categoria d’estil lliure, la segona va aconseguir el primer premi estatal a la millor pizza napolitana.Thanks for watching!PUBLICIDAD 

La Balmesina. // Instagram. La Balmesina.
La Balmesina. // Instagram. La Balmesina.

Hi ha algun ingredient que un italià autèntic no posaria mai a una pizza? “No”, respon rotundament Lorenzo Vuoturni, pizzer de Can Pizza. Tot i que, compte, hi ha excepcions: “Qualsevol ingredient es pot utilitzar en una pizza, però sí que hi ha coses que no es poden combinar”. Per exemple, mesclar ceba o tomata amb trufa, ja que des del punt de vista gustatiu es considera una barbaritat. Tampoc s’aprova barrejar gaires carns (“Si hi posem cansalada, no hi posem botifarra”, diu Vuoturni) o mol·luscs de closca, tot i que, segons assegura el pizzer, això últim està de moda al sud d’Itàlia.

Patates fregides, espàrrecs o fins i tot blat de moro

Sembla una bogeria combinar la massa de la pizza amb patates fregides, però sembla que a Itàlia és la pizza preferida dels més menuts. No sembla gaire encertat afegir blat de moro, però, segons diu Vouturni, a l’Argentina (els segons millors pizzers després dels italians) és molt típic. Espàrrecsmaionesa…? “Per què no? A Can Pizza elaborem pizzes amb tots dos ingredients. Ens agrada fer coses una mica diferents”, diu el cuiner.

Quins ingredients mai hauries de posar a la pizza? // Freepik
Quins ingredients mai hauries de posar a la pizza? // Freepik

Hi ha un altre italià que coincideix amb l’opinió de Vouturni, Massimo Morbi, copropietari, juntament amb Alessandro Zangrossi i Mattia Ciserola, de La Balmesina. “Qualsevol ingredient hi pot anar bé, a una pizza; el que no hem de posar-hi mai és un producte de mala qualitat: el tomàquet, la mozzarella, tot ha de ser de primera”, assegura el cuiner.

Amb el que sí que s’ha d’anar amb compte, a part de la combinació de gustos, és amb el temps de forn, ja que no tots els ingredients es poden ficar en aquest electrodomèstic de cop. “El pesto, la ruca, la burrata, el bon pernil… Aquesta mena de productes s’han d’afegir a l’últim moment, perquè si no els estarem fent malbé amb l’escalfor. Quin sentit té espatllar un bon pernil?”, explica Morbi, que afegeix que les espècies també entrarien dins d’aquest paquet.

Pinya a la pizza: sí o no?

Hem d’admetre que abans de parlar amb les dues pizzeries que posen veu a aquest article, creiem que la resposta a aquesta pregunta seria un no rotund. Però els temps, segons sembla, han canviat. “La pinya és tan vàlida com qualsevol altre ingredient”, respon Vuoturni.

L'etern debat de si la pizza ha de portar pinya o no. // lifeforstock
L’etern debat de si la pizza ha de portar pinya o no. // lifeforstock

Fins i tot l’italià Franco Pepe, un dels millors pizzers del món, que desafia la tradició pizzera de la seva regió de la Campània (el seu restaurant Pepe in Grani està ubicat a Caserta), té una pizza amb pinya a la carta. “Ho faig perquè estic cansat que em diguin que no”, afirma Morbi, que afegeix que, malgrat que a Itàlia encara costi entendre-ho, “la pizza és un plat que ha viatjat per tot el món”. Per a ell, “la pinya és un ingredient excel·lent, àcid, dolç i molt complex. És tan vàlid com qualsevol altre”.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más recetas en La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,319SeguidoresSeguir
19,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?