Un plat modest però molt nutritiu, ràpid de fer, gustós, del temps, amb bròquil del Baix Llobregat i originari d’Itàlia
Ingredients per a 4 persones
250 g de pasta al gust (llacets, espirals, etc.)
1 bròquil
4 alls
1 bitxo (si és petit, sencer, si és gran, un tros)
4 cullerades de salsa de pesto
12 filets d’anxova
80 g de formatge ratllat parmesà
Oli, sal i pebre.
Elaboració
Posem al foc una olla amb aigua i amb sal. Fem bullir el bròquil tallat uns set minuts. Ha de quedar ‘al dente’. L’escorrem i reservem.
Final del formulario
En la mateixa aigua, posem la pasta i la fem bullir segons indicacions del paquet. L’escorrem i també la reservem.
Mentrestant, en una paella gran posem oli i sofregim els quatre alls tallats petits. I al final afegim el bitxo. Aleshores posem la pasta i el bròquil, ho remenem tot dos o tres minuts i hi afegim el pesto. Donem unes quantes voltes a la paella i tancarem el foc.
Posem el contingut de la paella en una safata, amb el formatge parmesà i els filets d’anxova.
Les anxoves les haurem posat uns minuts amb aigua i unes gotes de vinagre. D’aquesta manera queden més gustoses.
Recepta i foto: Neus Cuscó – La cuina de la Neus