Salsa Cafè de París
Salsa Cafè de París. Es molt coneguda internacionalment, però potser entre nosaltres. Però segur que haureu trobat en algun restaurant una recepta preparada amb ella.
El seu origen no és francès, sinó suís, de Ginebra. El que més crida l’atenció d’aquesta salsa és la seva suavitat, encara que sembli el contrari, ja que com que no porta nata, és més lleugera que altres salses cremoses.
Ingredients per a dues persones
250 gr de mantega
Una cullerada de ketchup
Una culleradeta de mostassa
Una culleradeta de tàperes
3 cullerades d’escalunyes picades molt fines
3 cullerades de julivert picat
3 cullerades de cibulet picat
Un pessic d’orenga o marduix
Un pessic d’anet
Un pessic de farigola
Una culleradeta d’estragó fresc o ½ de sec
Un polsim de romaní
Un pessic d’all mòlt
Un parell d’anxoves mòltes
Una culleradeta de brandi
Una culleradeta de xerès sec
Mitja culleradeta de salsa anglesa (Perrin’s)
Mitja culleradeta de pebre vermell dolç
Un quart de culleradeta de curri en pols
Un pessic de pebre caiena
Dos grams de pebre negre triturats
Una culleradeta de suc de llimona
Un quart de culleradeta de ratlladura de taronja
Una mica de sal
Preparació
Primer haurem de preparar la mantega. Piquem molt fins tots els ingredients que es puguin picar i barregem bé amb la resta, excepte amb la mantega. Remenem bé, tapem i ho deixem macerar 24 hores fora del frigorífic.
Passat aquest temps triturem amb la batedora, fins que quedi una pasta homogènia. Ara batem bé la mantega, que la tindrem a temperatura ambient i l’anem barrejant amb la pasta de mica en mica, fins a integrar-la del tot i quedi ben incorporada.
La mantega la podem guardar en recipients, o en un rotllo embolicada amb film transparent i l'anirem utilitzant segons calgui, un cop estigui ben freda i endurida. Es pot congelar a porcions sense problema. Ara ja podem fer la salsa.
Posem a fondre una mica de mantega en un cassó i hi afegim la farina. Ofeguem-ho bé i li anem afegint llet a poc a poc, lligant-la amb l’ajuda d'unes varetes, fins a aconseguir una beixamel lleugera. Hi tirem sal i pebre al gust.
Deixem bullir uns minuts per treure el sabor de la farina i retirem del foc. Afegim la Mantega Cafè de París i remenem bé fins que es fongui i quedi ben incorporada.
Ja està llesta per servir.
Foto: La cocina de Juani – Cornellà de Llobregat
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más recetas en La Prensa