Aquesta amanida de sardines no és només una recepta súper ràpida de fer sinó que a més la podem elaborar amb ingredients que tots tenim a casa. És un aperitiu perfecte per a un pica-pica entre amics o qualsevol altre tipus de celebració ja que el podem servir sobre unes torrades de pa cruixent. Una associació simple de sabors que agradarà a tots.
Ingredients
2 cullerades de maionesa
½ culleradeta de mostassa
30 gr de cogombrets
1 llauna de sardines (140 gr)
1/4 ceba morada
1 tomàquet
2 cullerades d’oli d’oliva
Gotes de llimona
Sal (a gust)
Gotes de Worcestershire (Perrins)
Preparació
• Pelar la ceba i rentar el tomàquet.
• Tallar en quadrats petits i regulars la ceba, el tomàquet i els cogombres.
• Reservar.
• Escórrer l’oli de les sardines, picar-les i reservar.
• En un bol posar: maionesa + gotes de llimona + oli. Barrejar lleugerament amb l’ajuda d’unes varetes o una forquilla fins que els ingredients quedin ben integrats i emulsionats.
• Afegir a la barreja anterior: les sardines, la ceba, el tomàquet i els cogombres, remenar amb una forquilla.
• A continuació, amanir amb unes gotes de salsa Worcestershire, salar a gust i moure perquè es barregin els sabors.
Emplatar: Col·locar un cèrcol d’emplatar sobre el plat de presentació, l’omplim amb el tàrtar i pressionem una mica la barreja abans de retirar suaument el cèrcol. Una altra opció és servir-lo en racions individuals sobre unes torrades.
Recepta i foto: Petit Chef