14.6 C
Castelldefels
viernes, marzo 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Gall d’Indi, el rei de la festa

El gall dindi rostit

Ingredients per a 8 persones
• Un gall dindi d’uns 4 kg
• Mantega de porc 30 gr
• Vi dolç tipus Moscatell 50 ml
• Porro
• Orellanes 100 gr
• Raïms panses 100 gr
• Nous pelades 100 gr
• Panxeta o bacó a talls 300 gr
• Poma reineta
• Pa blanc 4 llesques
• Brou de pollastre un quart de litre
• Sal i Pebre negre mòlt
Com fer-ho
Partim d’un gall dindi a temperatura ambient, net i ben sec, que ha estat en
salmorra durant tota la nit a la nevera. Amb la salmorra aconseguim que la
carn quedi més suau i tendra. Per tant, aquest pas es optatiu.
Preparem el farciment. Per això hidratem les prunes panses i les orellanes en
un bol amb aigua calenta. Un cop rehidratades les fruites, trossegem. Renteu
i piqueu el porro.
Piquem la cansalada i les nous, pelem i ratllem la poma i barregem amb la
resta ingredients, deixant que el pa es xopi del brou.
Abans d’emplenar el gall dindi encenem el forn perquè s’escalfi a 180º C.
A continuació salpebrem el gall dindi per dins i per fora i l’omplim amb la
farsa anterior.
Cosim l’obertura perquè el farciment no surti quan el tenim al forn.
Lliguem les potes al cos amb fil de cuina, cosa que mantindrà la forma del gall
dindi i quedarà més vistós.
Col·loquem el gall dindi en una safata de forn, amb el pit cap amunt.
Amb l’ajuda d’una xeringa injectem el vi dolç a diferents punts de l’au perquè
quedi ben sucós.
Després ho empastifem de mantega de porc i ho rostim al forn, baixant la
temperatura a 170º C, durant tres hores. Després de la primera hora de forn
cobrim el gall dindi amb una làmina de paper d’alumini, per protegir-lo de la
calor i evitar que es cremi.
Continuem rostint dues hores més.
Per saber si està llest fem un petit tall a la cuixa i si surt algun líquid de color
rosat ho deixem uns minuts més.
Retirem el gall dindi del forn i deixem reposar uns minuts abans de portar a
taula, trinxar i servir.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más recetas en La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights