Recepta de Cuina
Ingredients:
- 1/2 quilo de cebes de Figueres
- Un gra d’all
- Dues cullerades de mantega
- Dues cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Una cullerada de farina
- Un litre de brou de verdures
- Dues cullerades de vi de Porto
- Quatre llesques de pa del dia abans
- 100 grams de formatge ratllat, emmental o gruyère
- Sal i pebre negre.
Preparació:
En una paella posem la mantega i dues cullerades d’oli, quan estigui calent, afegim la ceba tallada en juliana i l’all tallat ben petit. Ho deixem fer a foc lent fins que la ceba estigui ben enrossida.
Un cop la ceba està feta, espolsem una cullerada de farina pel damunt i deixem que es torri una mica, un minut aproximadament.
Afegim el vi de Porto, deixem reduir una mica, incorporem el brou, salpebrem i deixem coure uns 20 minuts a foc lent.
Torrem una mica les llesques de pa i un cop feta la sopa la posem en bols o cassoletes individuals, que puguin anar al forn. Posem dues llesques de pa a cada bol, formatge ratllat pel damunt i ho fiquem al forn a gratinar perquè es fongui el formatge.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más recetas en La Prensa