Panellets, castanyes i moniatos
Els panellets, postres de la cuina tradicional catalana, que s’elaboren cada any per la festa de Tots els Sants, daten del segle XVIII i són una preparació dolça del receptari tradicional de les famílies camperoles de Catalunya.
Els més apreciats són els panellets de pinyons, encara que amb la mateixa massa es poden preparar de diversos sabors diferents.
La recepta
Aquesta és una molt bona recepta de panellets de l’àvia. La pots fer a casa, que et quedaran de meravella.
Ingredients per a fer panellets variats
500 gr de sucre. 500 gr d’ametlla mòlta. 250 gr de patata. 250 gr de pinyons. 1 ou. 50 gr de cafè mòlt. 50 gr de fruita confitada trossejada 50 gr de coco. 100 gr d’encenalls de xocolata
Elaboració bàsica
Coure la patata amb la pell i quan estigui cuita, pelar-la i un cop calenta barrejar-la amb el sucre i aixafar amb una forquilla fins a formar un puré. Afegir finalment l’ametlla mòlta.
Enfarinar lleument la massa i deixar-la reposar en el frigorífic durant 24h.
Panellets de pinyons. Fer petites boles, de la grandària de les tòfones, passar per ou batut, i posteriorment arrebossar-les amb els pinyons. Gratinar durant 3 min.
Panellets de café, fruita confitada o coco. L’elaboració és similar en aquests tres tipus, únicament canvia l’ingredient a barrejar. Barrejar l’ingredient triat amb la massa i donar la forma desitjada. Gratinar durant 3 min.
Panellets de xocolata. Fer boles de la grandària de tòfones, i arrebossar-les amb els encenalls de xocolata. Conservar en el frigorífic.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Aquí trovarás tot el que necesitis per una festa https://www.facebook.com/mpcastelldefels
Encuentra más recetas en La Prensa