Una recepta estupenda per celebrar la nit de Halloween!
Ingredients base
175 gr de mantega a temperatura ambient.
150 gr de sucre glas.
175 gr de farina.
2 cullerades de cacau en pols sense sucre.
1 culleradeta de llevat en pols.
4 ous.
Paperets arrissats de mida petita i de color fosc.
Ingredients per a la decoració d’aranya
45 gr de mantega a temperatura ambient.
50 gr de sucre glas.
1 cullerada de llet.
1 culleradeta de cacau en pols sense sucre.
Sucre de color negre (es pot substituir per granet de xocolata).
Caramelets o gominoles de color vermell per als ulls.
Tires de regalèssia tou per a les potes.
Com fer-ho
• Escalfar el forn a 170ºC.
• Col·locar un paper arrissat en cada un dels motlles de mini cupcakes.
• En un bol gran, batre la mantega amb el sucre glas fins que quedi esponjós, seguir batent i afegir els ous un a un, la farina, el llevat i finalment la xocolata en pols. Continuar batent durant uns 2 o 3 minuts fins a aconseguir una massa suau.
• Amb una cullera, distribuir la massa en els motlles, amb cura que no arribi a la vora, al pujar al forn es desbordaria i no quedarien rodonets, que és precisament el que anem a buscar.
• Enfornar durant 10 minuts.
• Deixar uns minuts que es refredin, i tot seguit treure els cupcakes i refredar sobre una reixeta. Si tenim més massa podem tornar a repetir aquest últim punt.
• En un bol, batre la mantega amb el sucre glas, la cullerada de llet i la culleradeta de cacau per fer la cobertura.
• Una vegada que els mini cupcakes estiguin freds, anem cobrint la part superior amb una capeta de la cobertura, i els arrebossarem en el sucre negre (o bé al granet de xocolata).
• Amb un escuradents realitzar 4 foradets a cada costat de l’aranya, en ells inserir trossets d’uns 5 cm de llarg de tires de regalèssia tou per fer les potes. A la part de dalt, col·locar-hi dos gominoles o caramelets vermells per als ulls.
Recepta i foto: Soniaif – A qué saben las nubes