Florència. Anys 20 d’el passat segle. Cafè Casoni. El comte Camillo Negroni pren, com cada dia, el seu combinat favorit, el còctel Americà, elaborat amb Campari, vermut i soda. Però un dia, al costat del bàrman Fosco Scarselli, decideixen canviar l’aigua de soda per ginebra i la pela de llimona per pela de taronja. Així naixia el Negroni, avui tot un clàssic de la cocteleria, elegant, sec, però amb un toc dolç.
INGREDIENTS
• 120 ml de Ginebra
• 120 ml de Vermut vermell
• 120 ml de Campari
• Gel
• Taronja
PREPARACIÓ
Omplim el got mesclador o la coctelera fins a dos terços de la seva capacitat amb gel.
Afegim la ginebra, el vermut vermell i el Campari, per aquest ordre.
Tanquem el got mesclador o la coctelera i agitem durant 20 segons.
Tallem una tira de pell de taronja tan llarga i homogènia com puguem i l’arrissem una mica sobre si mateixa.
PRESENTACIÓ
Servim el còctel Negroni immediatament, escorrent la coctelera sobre la copa escollida i adornant amb l’espiral de pela de taronja.
Però també es pot elaborar el còctel Negroni directament en un got baix de tipus whisky i servir amb gel. Si és així, és important comptar amb glaçons de gel grans i compactes, perquè no es desfacin.