El celler.- Vinyes del Terrer és un oasi vinícola situat a Vila-seca (Tarragona), de la qual Eduard Morell i el seu equip saben obtenir interessants vins de finca amb un perfil salí.
Orígens.- La història d’aquest celler familiar va començar el 1989, quan el pare d’Eduard, Joan Maria Morell, va decidir plantar els primers ceps de Garnatxa i Cabernet sauvignon en una finca que pertanyia als seus avantpassats i que estava plena únicament d’avellaners i ametllers .
El cultiu.- La viticultura que es practica a Vinyes del Terrer és molt respectuosa amb l’entorn, i actualment està en procés de conversió a vinya ecològica. Utilitzen adob orgànic i realitzen la mínima intervenció possible, llaurant només un cop a l’any i portant a terme pràctiques que limiten l’ús de productes fitosanitaris.
El vi.- Un blanc sec amb una estructura untuosa que en la seva joventut es mostra perfecte per a xateig o per acompanyar aperitius, peixos i arrossos, amb una entrada llaminera i un final molt sorprenent.
El raïm.- La Macabeu (100%) amb la qual es crea aquest blanc sec, que abans es dedicava a l’elaboració de Cava, li dona a aquest vi una gran intensitat floral i de fruita blanca.
El tast
Vista: De color groc suau i brillant amb tocs verdosos.
Nas: Presenta intensament l’expressió del terrer, amb notes afruitades i minerals que en conjunt aporten una estructura untuosa, pròpia de la criança sobre lies.
Boca: La melositat d’aquest vi es veu marcada per unes notes salines, pròpies de el terreny calcari en el qual es desenvolupen les vinyes.
Temperatura de servei: Entre 7 i 10ºC.
Consum: Es recomana decantar per apreciar tota la seva complexitat. Es tracta d’un vi amb una capacitat de guarda d’un mínim de 5 anys.
Maridatge: Perfecte per a xatejar o per acompanyar aperitius, peixos i arrossos.
Preu aproximat: 10 €