Barat, contundent i carregat de sabor. Aquesta recepta hivernal de la Cerdanya, al Pirineu català, és un autèntic festí dels que demana sobretaula i migdiada.
Ingredients per a 4 persones
• Una col d’hivern.
• Un quilo de patates.
• 4 talls de cansalada.
• 4 grans d’all.
• Oli d’oliva verge extra.
• Sal.
Elaboració
Comencem pelant i trossejant les patates i la col.
Posem les patates a coure en una cassola gran amb aigua i sal.
Quan estiguin mig cuites, hi afegim la col i ho deixem bullir tot fins que estigui tot ben cuit.
A continuació, les colem i les posem en una font profunda. Amb un ancoratge ho anem partint tot (trinxar) formant com un puré uniforme.
Pelem i laminem els grans d’all i els fregim en una paella amb oli. Els retirem, i en aquest mateix oli fregim la cansalada tallada a trossos, fins que estiguin ben cruixents.
Retirem la cansalada de la paella i tirem l’oli sobre la barreja de col i patata.
Posem de nou la paella a foc i coem la barreja de col i patata pels dos costats, com si fos una truita.
Emplatem, repartint el trinxat en quatre plats, posem a sobre els alls i la cansalada cruixent i servim immediatament.