14 C
Castelldefels
viernes, diciembre 3, 2021
spot_imgspot_imgspot_img
0,00 €

No hay productos en el carrito.

Filet amb salsa de cervesa negra amb puré trufat

Aquest pot ser el plat principal d’un dels dinars o sopars del proper Nadal. No està de més guardar-lo per si ens fes falta.  Es una carn molt saborosa, tendra i a un preu molt competitiu. Amb una salsa ben saborosa i una guarnició acord ens queda un plat fantàstic!

Ingredients per a 4 racions

Un filet de porc

Una llauna de cervesa negra

Cebetes o 1 ceba

Una dent d’all

Un pal de canyella

Una bitxo

Pebre negre

Pebre vermell dolç

Una branca romaní fresc

Una cullerada de sucre morè (opcional)

Oli d’oliva verge extra

Sal

Per al puré

3-4 patates de coure

Un rajolí de nata

Pasta de tòfona

Oli d’oliva

Pebre negre i sal

Passos de la elaboració

Comencem daurant el filet a foc fort, això farà que se segelli bé per totes les seves cares i no s’escapin els sucs. Així quedarà més sucós i tendre. Mentre, tallem una ceba fineta o unes 4 – 5 cebetes petites.

Traiem el filet que ja estarà daurat i afegim les cebes, sofregim una mica fins que estiguin tendres. Li posem l’all pelat i aixafat també a sofregir.

Afegim ara el pal de canyella, el pebre negre, el bitxo, el romaní fresc, el sucre i el pebre vermell. Donem unes voltes perquè es torrin totes les espècies i deixin anar el seu aroma. Tot seguit hi posem la cervesa negra i un gotet d’aigua. Corregim de sal.

Posem el filet sencer i tapem l’olla, deixem que cogui a foc mitjà durant uns 25-30 minuts, en funció del gran que sigui el filet i fins que al punxar-lo veiem que està tendre.

Retirem la peça de carn per servir-la tallada a medallons.

Comprovem si la salsa està espessa, si encara està molt líquida la podem espessir pujant una mica el foc i afegint-li una culleradeta de maizena dissolta en una mica d’aigua freda.

Per al puré: Coem les patates pelades i tallades a trossos, així es faran abans. Un cop punxem i estiguin tendres, amb ajuda d’una escumadora ho passem a un plat (reservem l’aigua de cocció per si calgués afegir-ne després). Aixafem amb una forquilla, afegim la nata, una culleradeta de pasta de tòfona, oli d’oliva, sal i pebre. Si queda massa dur podem afegir una mica de l’aigua de cocció per fer-lo més lleuger.

Per servir: Col·loquem el puré en un cèrcol d’emplatar i a la banda posem uns 2-3 medallons de filet que acompanyem de la seva salseta i les cebes. I ja està a punt per menjar!

Recepta i foto: Irene Guirao (Nutricionista) – Alacant

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,042SeguidoresSeguir
18,800suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles