Les cremes reconforten quan refresca i estan plenes de nutrients. També es poden congelar i llavors ens faciliten un sopar sense ganes de cuinar.
Ingredients (4 persones)
Mig quilo de carbassó, pelat i tallat a daus
Mig quilo de moniatos, pelats i tallats a daus
Una ceba vermella, tallada
Ratlladura de pell de llima
Una cullerada sopera de gingebre fresc, ratllat
Una herba de llimona, lleugerament aixafada
Mig litre de llet de coco
Mig litre de brou de pollastre (o verdures)
50 gr de coco ratllat
Una cullerada sopera d’oli de coco (o oli d’oliva)
Una culleradeta de cúrcuma en pols
Una culleradeta de pebre vermell dolç
Sal i pebre
Fulles de coriandre fresc, picades, per servir (opcional)
Preparació
Escalfar l’oli en una cassola i sofregir la ceba, el gingebre i l’herba de llimona durant 5 minuts.
Incorporar el carbassó, el moniato, cuinar 10 minuts més.
Abocar la llet de coco, el brou, la cúrcuma i el pebre vermell.
Salpebrar.
Cuinar, destapat, durant 40 minuts.
Tritureu (rebutjar l’herba de llimona).
Repartir en bols i repartir el coriandre per sobre.
Recepta i foto: L’Exquisit (Països Baixos)