21.8 C
Castelldefels
domingo, octubre 2, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Com conservar els bolets que has trobat ara perquè et durin molt més temps: 5 trucs

s comencen a veure imatges de totes dues coses: cistells ben plens de bolets collits al bosc i cabassos ben plens de bolets comprats a les botigues i els mercats. Qualsevol de les dues opcions ens regalarà un bon àpat i, si no ens els acabem, un dubte: què en fem, dels que ens han sobrat?

Doncs hi ha moltes i variades opcions per conservar-los. Aquí te n’expliquem unes quantes.about:blankPUBLICIDAD

Amb tècniques de conserva n'evitem el malbaratament. // CC0
Amb tècniques de conserva n’evitem el malbaratament. // CC0

EN CONSERVA

Tot un clàssic. I si ho fem amb els rovellons o pinatells més petits, els anomenats de botó, tindrem un excel·lent aperitiu o un ingredient per a qualsevol amanida.

– Hem de netejar bé els bolets, si és possible, sense aigua. Podem fer-ho amb un paper de cuina o amb un pinzell.

– Tallem el peu gairebé deixant només el barret.

– Posem aigua a bullir amb una fulla de llorer, una branqueta de farigola, una de romaní sal.

– Quan arrenca el bull, hi aboquem els bolets.

– Quan l’aigua torna a bullir, ja els tindrem escaldats i, per tant, els traiem amb una espàtula.

– Els posem en una escorredora i els deixem refredar. També deixem reposar el brou que hem fet.

– Posem els bolets dins de pots de vidre prèviament esterilitzats.

– A cada pot hi afegim dos dits del brou de bolets, un rajolí de vinagre i després oli d’oliva verge extra fins que quedi una capa de cobertura.

– Ho tapemremenem i guardem.

Dues maneres de conservar els bolets: en conserva o confitats. // CC0
Dues maneres de conservar els bolets: en conserva o confitats. // CC0

CONFITATS

Hi ha tantes maneres de confitar-los com cuiners, però podem seguir aquestes indicacions genèriques:

– Els netegem i els tallem el peu.

– Posem una cassola al foc amb 1 litre d’oli d’oliva verge extra, 200 ml de vinagresalpebrealls i farigola o les herbes que vulguem. I tots els bolets.

– Quan l’oli comença a bullir, tanquem el foc.

– Posem els bolets dins de pots de vidre, que omplirem amb l’oli de la cocció.

– Els tapem i els fem bullir uns 20 minuts a partir del moment que arrenqui el bull.

– Els deixem refredar i ja estan a punt per etiquetar i guardar.

Fregir-los i, després, guardar-los hermèticament a la nevera és una manera de conservar els bolets. // CC0
Fregir-los i, després, guardar-los hermèticament a la nevera és una manera de conservar els bolets. // CC0

FREGITS

Molts boletaires els passen per la paella abans de guardar-los hermèticament a la nevera. Com es pots fer?

– Netegem els bolets

– Posem una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra (i all, si es vol, però amb cura que no es cremi perquè no amargui) i quan estigui calent hi afegim els bolets.

– Els salem i remenem perquè es vagin fregint abans no comencin a traure l’aigua. Si en deixen anar poca, continuem remenant i s’anirà evaporant; si en deixen anar molta, la podem llençar.

– Un cop han tret l’aigua, els fregim 2 minuts més, els deixem refredar i els posem en un recipient hermètic o ben tapats amb paper film a la nevera.

CONGELATS

– Cal netejar els bolets, això sempre.

– Hi ha qui recomana posar-los a la nevera unes quantes hores (4 o 5) perquè agafin fred.

– A partir d’aquí, cal posar-los en bosses, etiquetar-los i congelar-los.

Una altra opció és passar-los per la paella, a poc foc, amb oli sal, perquè deixin anar l’aigua i després congelar totes dues coses: els bolets dins el brou.

Les llenegues es poden congelar en cru. // Abel Queralt
Les llenegues es poden congelar en cru. // Abel Queralt

DESHIDRATATS (I EN POLS!)

Els bolets no necessiten sol directe per assecar-se, sinó un lloc amb ombrasecfresc ventilat. Els passos són senzills però meticulosos.

– Els bolets que vulguem assecar ja no els posarem a la nevera perquè agafarien humitat.

– Els netejarem, com hem dit, amb un pinzell net.

– Si no en són gaires, els podem deixar al mateix cistell. Si en són bastants, els podem posar damunt d’un cartró i sense que es toquin entre ells, si pot ser. La opció del paper de diari no és gaire recomanable perquè la tinta podria embrutar la carn del bolet.

– Els hem de girar i tombar cada 12 hores durant 3 o 4 dies. L’objectiu és que perdin excés d’humitat. Veureu que perdran volum.

– Els següents 10 dies ja no cal tocar-los, però s’han de seguir assecant per evitar que es floreixin. Fins quan? Fins que, quan els trenquem, s’esmicolin.

– Llavors ja serà el moment de posar-los en un pot ben tancat.

EL TRUC:

– Si un cop secs els passes per un molinet o una picadora, aconseguiràs pols de bolet. Un condiment deliciós per a qualsevol plat!

El cep, el moixernó i l'ou de reig es poden assecar perfectament tallats a làmines. Els camasecs, camagrocs i rossinyols es poden assecar sencers. // CC0
El cep, el moixernó i l’ou de reig es poden assecar perfectament tallats a làmines. Els camasecs, camagrocs i rossinyols es poden assecar sencers. // CC0

No al malbaratament

Amb qualsevol d’aquestes tècniques de conserva evitaràs el malbaratament perquè els bolets que no consumeixis no faran cap a la brossa i tindràs un bon grapat de perles per enriquir les teves receptes el dia que vulguis.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,505SeguidoresSeguir
20,100SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?