15.1 C
Castelldefels
martes, octubre 26, 2021

Com fer mantega casolana simple i ràpida

¿Necessites mantega però no tens suficient i les botigues estan tancades…? ¡Fes la teva pròpia mantega casolana! Només et caldrà un ingredient: nata.

I per a l’elaboració, res més fàcil que batre fins que es granuli i es separi del sèrum de llet. Ho hem de passar per un drap per treure tot el sèrum possible i llest. Tenim immediatament 125gr de mantega, que no està gens malament per sortir de la dificultat.

Ingredients

200 ml de nata amb un mínim de 30% de matèria grassa (per a obtenir 125 g de mantega)

Materials que necessitem

• Batedor elèctric

• Colador

• Un drap

Com fer-ho

• Posar la nata ben freda en un bol i batre fins tallar-la.

Després d’una estona (prop de 15 min) la nata començarà a tallar-se. Es granularà i se separarà del sèrum.

• Colar la barreja i tornar a col·locar la “mantega” al batedor una segona vegada, per tal de treure el màxim possible de líquid.

Si volem mantega salada, aquest és el moment d’afegir-hi una mica de sal (sal normal o sal grossa, com més ens agradi).

• Col·locar en un drap net i sec la mantega que s’ha format. Tancar i pressionar per tal d’escórrer el màxim de líquid que pugui quedar.

• I llest. ¡Mantega feta!

L’hem de consumir-imperativament a les 48h següents a la seva elaboració.

Consells

Temps de conservació: al no estar pasteuritzada, la mantega no aguanta més de 48h.

Afegir-hi sal, permetrà que es pugui conservar a un dia més. I també afegirà més sabor.

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
2,831SeguidoresSeguir
18,700suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles