¿Necessites mantega però no tens suficient i les botigues estan tancades…? ¡Fes la teva pròpia mantega casolana! Només et caldrà un ingredient: nata.
I per a l’elaboració, res més fàcil que batre fins que es granuli i es separi del sèrum de llet. Ho hem de passar per un drap per treure tot el sèrum possible i llest. Tenim immediatament 125gr de mantega, que no està gens malament per sortir de la dificultat.
Ingredients
200 ml de nata amb un mínim de 30% de matèria grassa (per a obtenir 125 g de mantega)
Materials que necessitem
• Batedor elèctric
• Colador
• Un drap
Com fer-ho
• Posar la nata ben freda en un bol i batre fins tallar-la.
Després d’una estona (prop de 15 min) la nata començarà a tallar-se. Es granularà i se separarà del sèrum.
• Colar la barreja i tornar a col·locar la «mantega» al batedor una segona vegada, per tal de treure el màxim possible de líquid.
Si volem mantega salada, aquest és el moment d’afegir-hi una mica de sal (sal normal o sal grossa, com més ens agradi).
• Col·locar en un drap net i sec la mantega que s’ha format. Tancar i pressionar per tal d’escórrer el màxim de líquid que pugui quedar.
• I llest. ¡Mantega feta!
L’hem de consumir-imperativament a les 48h següents a la seva elaboració.
Consells
Temps de conservació: al no estar pasteuritzada, la mantega no aguanta més de 48h.
Afegir-hi sal, permetrà que es pugui conservar a un dia més. I també afegirà més sabor.