test
20 C
Castelldefels
viernes, junio 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Les platges del Baix es preparen per a l’hivern i els temporals marítims

L’AMB porta a terme un seguit d’actuacions per desmuntar i retirar els equipaments i el mobiliari de les platges metropolitanes (El Prat, Gavà, Viladecans i Castelldefels), que han donat servei durant la temporada d’estiu. Aquest desmuntatge s’ha avançat a causa de l’arribada més prematura de temporals marítims. Aquestes tasques, que s’allargaran fins a mitjans d’octubre, s’aniran fent gradualment a mesura que els diferents municipis vagin finalitzant formalment la temporada de bany i la prestació dels serveis de vigilància.

platges 2

Les intervencions més importants són les següents:

  *   Desmuntatge dels mòduls de salvament i de primers auxilis (una torre d’intervenció + 15 mòduls de primers auxilis)

  *   Desmuntatge dels lavabos i vestidors adaptats i dels senyals de serveis (10 d’adaptats + 9 d’estàndard)

  *   Retirada de passeres adaptades enrotllables i plataformes de fusta (més de 500 metres)

  *   Retirada d’abalisaments marins (més de 30 km). 25 km d’abalisament de zones de bany i 5 km destinats a la sortida d’embarcacions, espigons, esculleres i protecció ambiental. També cal destacar la retirada de 16 punts de boies d’ajuda al bany

  *   Retirada de papereres (180 unitats)

  *   Desplaçament dels aparcaments per a bicicletes (més de 50 unitats)

Adaptació de la planificació davant de temporals més prematurs

L’AMB ha observat l’arribada d’onatge més fort d’una manera més prematura al llarg dels últims quatre o cinc anys, de tal manera que els mesos de setembre o octubre es poden produir els primers temporals marítims intensos.

platges 3

Aquesta observació s’ha contrastat amb l’evolució i el comportament de l’onatge al litoral metropolità durant els últims trenta anys segons les dades de Puertos del Estado, que mostren un augment de la freqüència i la intensitat dels temporals els mesos de setembre i octubre.

L’equip de platges de l’AMB ha fet un reajustament en el calendari de desmuntatge dels equipaments i una reordenació de l’espai amb l’objectiu de minimitzar els danys davant dels temporals. En primer lloc, les tasques de preparació per a la temporada baixa s’han avançat 15 dies respecte de fa 4 anys, de manera que abans començaven a principis d’octubre i ara s’engeguen a mitjans de setembre. En segon lloc, la reordenació de la platja es basa en deixar la meitat de l’esplanada sorrenca lliure de mobiliari i equipaments susceptibles de patir afectacions quan puja el nivell del mar i es produeix onatge intens. La regressió del litoral ha implicat la reducció de l’amplada de les platges i algunes modificacions en els pendents, fet que fa augmentar la vulnerabilitat i l’exposició de les diferents instal·lacions, les quals fa anys se situaven més a prop del mar.

view 1

En aquest sentit, el mobiliari permanent durant la temporada baixa –passeres d’accés, aparcabicicletes, papereres– es deixa a la part posterior de la platja, és a dir, a la zona que es troba en contacte amb els passeigs marítims i/o les zones dunars.

Estiu 2021 i restriccions derivades de la pandèmia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona fa un balanç molt positiu d’aquest estiu 2021, amb poques incidències a les platges metropolitanes i una afluència significativa. El bon temps i la calor, juntament amb les restriccions derivades de la pandèmia, han implicat que els ciutadans hagin escollit el litoral metropolità com a destí d’oci de quilòmetre zero per passar la jornada a la platja.

0000108588

A banda, aquest estiu s’ha observat un canvi d’ús social de les platges metropolitanes, amb més presència d’usuaris durant la nit. Les discoteques i els clubs d’oci nocturn tancats han fet que els ciutadans hagin escollit les platges metropolitanes per a l’ús lúdic durant la nit. Aquesta circumstància ha fet intensificar la neteja d’aquests espais durant la matinada, tot i que no s’han constatat incidències significatives.

Redacció / Fotos: AMB

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights