Aviat podrem gaudir de les castanyes, que podem cuinar-de moltes maneres. Nosaltres les rostirem, pel que si disposem d’una barbacoa, molt millor, però avui en dia les pots rostir fins i tot sobre plaques d’inducció.
Al mercat tens unes paelles foradades que van estupendament per a aquest tipus de cuines.
Preparació
Rentarem les castanyes i els hi farem un petit tall, per evitar que ens explotin.
Posarem a foc directe una paella foradada, bé sigui a les brases a la llar, barbacoa, al forn o fins i tot al gas de la cuina econòmica o en les plaques d’inducció.
Les anirem remenant per evitar que se’ns cremin, fins que les vegem daurades.
A mesura que les vegem que estan rostides, retirarem les que veiem que estan fetes, guardant-les en un drap, embolicant-les perquè es mantinguin calents. Es molt tradicional, embolicar-les en vuit o deu fulls de paper de diari en lloc del drap, sembla que el paper conserva millor el calor i estalvia que les castanyes es revinguin.
Es mengen ben calentes.
Les acompanyarem amb moscatell, mistela o vi de missa.