És la base d’infinites possibilitats. És una massa per empanades cruixents, que ens servirà per posar-hi imaginació i buscar-li un farcit perfecte. Tan sols 6 ingredients i 30-40 minuts ens van a fer falta per preparar aquesta massa, amb la qual aconseguirem les empanades més cruixents.
No és estrictament necessari tenir una màquina. La màquina estalvia gran quantitat d’esforç, però a falta d’aquesta haurem de pastar a mà.
INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
500 g de farina
250 ml d’aigua tèbia
50 ml de vi blanc
50 ml d’oli d’oliva verge extra
25 g de llevat fresc de fleca
10 g de sal
PREPARACIÓ PAS A PAS
Comencem esmicolant i diluint el llevat en l'aigua.
Després posem tota la farina en un bol i afegim a continuació el llevat amb l'aigua.
Quan ja portem una estona pastant i vagi agafant consistència, afegim l'oli d'oliva i el vi blanc.
Continuem amb l'amassat fins que tinguem una massa sòlida.
Arribats a aquest punt, hem de empolvorar una superfície plana amb farina i començar el pastat a mà.
Hem pastar i anar afegint farina poc a poc, fins que la massa no se'ns quedi enganxada a les mans.
Quan ja no se'ns enganxi, li donem forma arrodonida i la col·loquem en un bol que haurem untat prèviament amb oli d'oliva. Després li posem una mica d'oli d'oliva estès per la part de dalt per evitar que se'ns s'assequi. Ara tapem el bol amb un drap i deixem que faci el llevat durant un parell d’hores.
Si veiem que no ha crescut molt després de les 2 hores, la vam treure del bol, la amassem una mica més i la deixem sobre un plat tapada amb un drap durant una altra hora més. I llest. Aquí la teniu, ara penseu com fer-ho per a farcir-la...
about:blankAñadir el título
És la base d’infinites possibilitats. És una massa per empanades cruixents, que ens servirà per posar-hi imaginació i buscar-li un farcit perfecte. Tan sols 6 ingredients i 30-40 minuts ens van a fer falta per preparar aquesta massa, amb la qual aconseguirem les empanades més cruixents.
No és estrictament necessari tenir una màquina. La màquina estalvia gran quantitat d’esforç, però a falta d’aquesta haurem de pastar a mà.
INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
500 g de farina
250 ml d’aigua tèbia
50 ml de vi blanc
50 ml d’oli d’oliva verge extra
25 g de llevat fresc de fleca
10 g de sal
PREPARACIÓ PAS A PAS
Comencem esmicolant i diluint el llevat en l'aigua.
Després posem tota la farina en un bol i afegim a continuació el llevat amb l'aigua.
Quan ja portem una estona pastant i vagi agafant consistència, afegim l'oli d'oliva i el vi blanc.
Continuem amb l'amassat fins que tinguem una massa sòlida.
Arribats a aquest punt, hem de empolvorar una superfície plana amb farina i començar el pastat a mà.
Hem pastar i anar afegint farina poc a poc, fins que la massa no se'ns quedi enganxada a les mans.
Quan ja no se'ns enganxi, li donem forma arrodonida i la col·loquem en un bol que haurem untat prèviament amb oli d'oliva. Després li posem una mica d'oli d'oliva estès per la part de dalt per evitar que se'ns s'assequi. Ara tapem el bol amb un drap i deixem que faci el llevat durant un parell d’hores.
Recepta i foto: Javier Romero – Cuina familiar