Ingredients per a dues comensals
• Un quart de quilo de pop.
• 100 grams de gambes pelades.
• 12 caps de gambes.
• Mitja ceba.
• Medi pebrot verd.
• Medi pebrot vermell.
• Un parell de grans d’all.
• Mitjana nyora fregida i picada.
• Unes brins de safrà.
• un trosset de bitxo.
• Sal i oli d’oliva verge.
• 4 tassetes d’arròs de gra rodó.
Preparació
• Posar en una olla 3 cullerades d’oli i ofegar els caps de les gambes, un cop ofegades afegir 1 litre o litre i mig d’aigua, deixar-ho coure uns 10 minuts.
• Mentrestant pelem els alls i els tallem a trossets, posem en una paella un raig d’oli i daurem els alls, amb cura de no cremar-los, quan estiguin llestos afegim la ceba tallada petita, i les dues classes de pebrots
• Deixem ofegar i quan estiguin posem la nyora.
• Tallem el pop a rodanxes fines, reservem les puntes per decorar el plat, ajuntem a la paella amb les gambes i el bitxo si és que la fem servir
• Saltegem una mica i afegim l’arròs ho deixem ofegant fins que estigui transparent, en aquest punt anem afegint el brou de la gambes prèviament colat, ho afegim a poc a poc com si fos un risotto
• Anem movent de tant en tant l’arròs perquè deixi anar el midó, conforme es vagi quedant sec afegim més brou, així fins que veiem que l’arròs estigui gairebé a punt, en aquest moment posem una miqueta més de brou i movem bé
• Retirem de foc i deixem un parell de minuts en repòs. En una paella amb una mica d’oli daurar les puntes de les potes de pop,
• Posar una mica de sal maldon, servir l’arròs i col·locar les puntes de les potes com a decoració