Ingredients
• 200 gr de bacallà dessalat
• 6 espàrrecs verds frescos
• Un parell d’ous cuits
• Una llauna d’anxoves
• Una taronja
• Oli d’oliva
• Vinagre de Jerez
• Pebre vermell dolç
• Unes brins de safrà
• Olives negres
• Julivert
• Sal
Preparació
• Es couen dos ous durant uns 12 minuts. Es deixen refredar, i es tallen a trossos. Mentrestant, anem marcant el bacallà ja dessalat, i per ambdós costats, en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva.
• Es reserva en un plat a part, i en aquest mateix oli, se salten els espàrrecs. Es pela i talla la taronja, llevant-li també la pell blanca. Tallem a trossos oa grills.
• En un morter, s’aboquen 3 cullerades d’oli d’oliva, un rajolí de vinagre, uns brins de safrà, la meitat d’una culleradeta rasa de pebre vermell, julivert picat, una oliva negra picada, i una mica de sal.
• Es remena una mica i es reserva a la nevera, tapada amb paper film fins al consum.
• Finalment, es col·loquen les taronges en un plat, després el bacallà, l’ou, les olives, i els espàrrecs embolicats en una anxova cada un. S’amaneix amb la vinagreta i llest per servir.