London Escorts sunderland escorts 1v1.lol unblocked yohoho 76 https://www.symbaloo.com/mix/yohoho?lang=EN yohoho https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedpvp https://yohoho-io.app/ https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedschool1?lang=EN
8.8 C
Castelldefels
jueves, diciembre 5, 2024
0,00€

No products in the cart.

Els nou ingredients de l’amanida perfecta: un plat únic ideal

Té pocs greixos, un bon grapat de vitamines molta aigua, per això és un aliment més que indicat per hidratar el cos. L’enciam, l’hortalissa reina de l’amanida, és la base ideal per afegir-hi tot allò que ens agrada. És una família nombrosa, així que al mercat en trobem moltíssimes varietats: de fulla verda, com el romà o el francès, de fulla més clara, com l’escarola, o de tons vermellosos, com la fulla de roure.

La dietista nutricionista Gemma Morales ens guia pel rebost i per les taules de propietats dels aliments i ens ajuda a preparar una amanida de base verda però tan completa que es converteix en un plat únic perfecte.

El tomàquet, un antioxidant deu. // CC0
El tomàquet, un antioxidant deu. // CC0

Enciam o fulles verdes

Podem optar per les fulles d’enciam o per altres tipus de fulles verdes o de colors. “A moltes persones l’enciam de fulla llarga els provoca gasos, així que endívies, canonges o ruca són una bona alternativa”, diu Morales.

Tomàquet

Posant-ne a l’amanida hi afegim color i les propietats que van lligades a aquest color, i el tomàquet ve carregat de licopè, un pigment vermell que és un bon antioxidant amb propietats antienvelliment.

Pastanaga

El color taronja d’aquesta arrel va lligat al seu pigment, anomenat betacarotè, “un altre antioxidant molt bo per a la pell i per a la vista”. Aquest compost també té propietats diürètiques i un efecte alcalinitzant que ajuda a tenir a ratlla l’àcid úric.

La pastanaga és una arrel comestible.
La pastanaga és una arrel comestible.

Una dosi de greix…

Però de greix del bo, com el monoinsaturat, que entra dins els macronutrients que necessitem diàriament. Un exemple clàssic, l’alvocat. “Però també podem triar d’altres aliments que són de proximitat”, puntualitza la dietista nutricionista, “com un grapat de fruita seca o llavors com les pipes o les pipes de carabassa”. Sense adonar-nos-en estarem ajudant a regular nivells de colesterol i a prevenir malalties cardiovasculars.

… i una de proteïna

Ja sigui de procedència animal o vegetal, la proteïna ha de tenir el seu protagonisme. Endavant amb el formatge, el pollastre, el tofu, els llagostins o el seitan, per exemple.

No ens oblidem del midó

Perquè aquest plat únic sigui encara més ideal, Gemma Morales hi afegeix hidrats de carboni rics en midó, com la pasta, els llegums, tubercles com la patata, cereals com l’arròs, la carabassa… Però cuinats d’una manera que millorarà la nostra flora intestinal. “Jo l’anomeno la tècnica del bullit perquè cal bullir aquest aliment però consumir-lo l’endemà perquè així, deixant-lo refredar tant de temps, el midó es transforma, cristal·litza i és diferent, és més fibrós, és el midó resistent”. I la recomanació és que ocupi, com a molt, una quarta part del plat.

A poc a poc es van fent un espai al plat, tot i que els països asiàtics són els principals consumidors d'algues.
A poc a poc es van fent un espai al plat, tot i que els països asiàtics són els principals consumidors d’algues.

ELS EXTRES DE L’AMANIDA MÉS COMPLETA

Els germinats

De ceba, d’alfals, de bròquil, de llenties, de soja… Els brots germinats aportaran textura i volum a l’amanida i, “són fantàstics perquè incrementen l’activitat enzimàtica, és a dir, aporten més enzims per fer una millor digestió”. I una bona digestió és sinònim d’una bona energia corporal.

Els famosos fermentats

Com el xucrut, el miso o l’umeboshi. Són verdures que amb el procés de fermentació es tornen més riques en nutrients i augmenten els nostres probiòtics, els microorganismes que viuen al nostre intestí.

Les algues

“Ens aporten minerals i vitamines molt interessants”. Per exemple calci, bàsic per als ossos o les dents, o iode, que té cura de la tiroide, una de les glàndules que produeix hormones.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,100SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights